Çarpışan iki motosikletin 'Dansı'

Fransa'daki Magny-Cours yarış pisti, son yılların en tuhaf kazalarından birisine sahne oldu. Çarpışan iki motosiklet, yere düşen pilotların şaşkın bakışları arasında adeta birbirleriyle dans etti.

Fransa’daki Magny-Cours yarış pisti, son yılların en tuhaf kazalarından birisine sahne oldu. Çarpışan iki motosiklet, yere düşen pilotların şaşkın bakışları arasında adeta birbirleriyle dans etti.

Kaza, amatör motosiklet tutkunlarının, daha büyük organizasyonlarda boy gösterebilmek amacıyla yarıştıkları 2011 Fransız RRC Promosport kupasının geçtiğimiz hafta gerçekleşen dördüncü ayağında meydana geldi. Pistteki bir virajı dönmek üzereyken kayarak yere düşen bir pilotun motosikleti, önünde ilerlemekte olan başka bir motosiklete çarptı. Yere düşen sporcular, arkadan gelen motosikletlerden kaçmaya çalışırken, kazaya karışan diğer iki motosiklet birbirlerine kenetlendi. Motorları çalışır durumdaki iki motosiklet, kendi etrafında uzun süre dönerek ilginç görüntüler oluşturdu.

Olaya müdahale edip bir an önce yarışa dönmek isteyen pilotların çaresiz çabaları, motosikletlerin dansını durduramadı. Sinirlenen pilotlardan birisi isyan ederek pistin dışına yürüse de, bu kararından vazgeçip yeniden motosikletinin başına geçti. Ancak iki pilot da, pist görevlilerinin yardımına rağmen yarış dışı kalmaktan kurtulamadı. Sıra dışı kaza ve sonrasında yaşananlar, pistteki kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.