Özel Olimpiyatlar Meşalesi İstanbul'da

Yunanistan'ın başkenti Atina'da 25 Haziran-4 Temmuz 2011 tarihleri arasında düzenlenecek özel Olimpiyatlar 2011 Dünya Yaz Oyunları' öncesinde, koşunun son durağı olan Türkiye'ye gelen Olimpiyat Meşalesi, Sultanahmet Meydanı'nda yakılarak dünya turunu tamamlamış oldu.

Dünya turu çerçevesinde, 179 ülkenin ardından son durak olan Türkiye‘ye getirilen Özel Olimpiyat Meşalesi 20 Haziran 2011 tarihinde, İstanbul‘da; İstiklal Caddesi, Galata Köprüsü ve Sultanahmet‘te düzenlenen 3 ayrı koşunun ardından, Sultanahmet Meydanı‘nda bulunan meşalenin yakılması ile dünya turunu tamamladı.

Organizasyona, Türkiye Özel Sporcular Derneği (TÖSSED) Başkanı Ali Ağaoğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, TÖSSED Yönetim Kurulu Üyeleri, özel sporcular ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen 44 gönüllü emniyet mensubu katıldı. Koşuda Türkiye‘yi İstanbul Emniyet Müdürlüğü‘nden Emniyet Amiri Orhan Sınav temsil etti. Topkapı Sarayı Bab-üs Selam Kapısı önünde başlayıp, Sultanahmet Meydanı‘nda son bulan koşunun ardından tören düzenlendi.

Türkiye‘yi Özel Olimpiyatlarda temsil eden Osman Sınav yaptığı konuşmada, "Güneş ışığıyla yanan bu meşale Atina‘dan hiç sönmeden şehir şehir, köy köy, kasaba kasaba hatta adalarda koşularak dün İpsala ve Keşan‘da koşu yapılarak ülkemize girdi. Yarın 27 ülke temsilcisiyle birlikte Atina‘ya gidecek bende ülkemizin emniyet teşkilatını temsil edeceğim. Bu meşale yakılarak 180 ülkeden katılan ülkemizde de 110 sporcunun katılacağı 8 bin zihinsel engelli sporcunun olimpiyat yapmasına imkan sağlamış olacak" dedi.

Türkiye Özel Sporcular Derneği (TÖSSED) Başkanı Ali Ağaoğlu törende yaptığı konuşmada; "Ülkemizin imajı açısından son derece önemli olan bu organizasyona dernek olarak ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutluyuz" dedi. Ağaoğlu, konuşmasının ardından İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu‘ya teşekkür plaketi takdim etti.

Atina‘da düzenlenecek Olimpiyatlarda ülkemizi futbol, voleybol, basketbol, yüzme, atletizm, masa tenisi ve jimnastik olmak üzere 7 branşta, toplam 106 sporcu temsil edecek.

Kaynak: İHA