Özel Olimpiyatlar’In Meşalesi Keşan‘da Yakıldı

Yunanistan’ın başkenti Atina’da 25 Haziran-4 Temmuz 2011 tarihleri arasında düzenlenecek ‘Özel Olimpiyatlar 2011 Dünya Yaz Oyunları‘ öncesi dünyanın 10 ülkesinden 30 emniyet mensubunun oluşturduğu atletizm takımı, Türkiye’de ilk durak olarak Edirne’nin Keşan ilçesine gelerek olimpiyat meşalesini yaktı.

Yunanistan’ın başkenti Atina’da 25 Haziran-4 Temmuz 2011 tarihleri arasında düzenlenecek ‘Özel Olimpiyatlar 2011 Dünya Yaz Oyunları‘ öncesi dünyanın 10 ülkesinden 30 emniyet mensubunun oluşturduğu atletizm takımı, Türkiye’de ilk durak olarak Edirne’nin Keşan ilçesine gelerek olimpiyat meşalesini yaktı.

    İlk olarak Cumhuriyet Meydanı’na gelen atletler buradan Anafartalar ve İnönü Caddesi’ni geçerek tekrar Cumhuriyet Meydanı’na döndü.

    Grubu burada Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Emine Sönmez, Keşan Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Taner Aykut ile 1 haftadan bu yana Keşan’da kamp yapan 106 sporcu karşıladı. Daha sonra Kaymakam Narinoğlu, Başkan Özcan, Sönmez, Aykut ve olimpiyat meşalesini getiren atletler tarafından olimpiyat meşalesi yakıldı.

    Olimpiyat meşalesinin yakılmasının ardından konuşan Özel Olimpiyatlar Türkiye Direktörü Merih Gürel, olimpiyatlara hazırlanan milli takımların 1 haftadan beri Keşan Belediyesi’nin misafiri olarak kamp yaptığını belirterek, "Sporcularımız burada 1 haftadan beri olimpiyatlarda başarılı olabilmek için çalışıyor. Sporcularımıza gösterilen ilgiden son derece memnunuz." dedi.

    Türk Özel Milli Takım Futbol Takımı Kaptanı Samet Tanrıöver de, şunları söyledi: "Keşan ülkemde düzenlenecek meşale koşusunu ilk durağı. Futbolu çok seviyorum. Futbolu sevmemin bir çok nedeni var. Ama en önemlisi bu sporu yaparken kendimi çok iyi hissetmemdir. Özel olimpiyatlar sayesinde bir çok arkadaşım oldu."

    Atletler içersinde yer alan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Emniyet Amiri Orhan Sınav da, meşale grubu içersinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Türkiye adına böyle önemli bir organizasyonun içersinde yer almak güzel bir duygu." şeklinde konuştu.

    Sınav daha sonra, Tom Lea Nevman’a plaket verdi. Nevman da Sınav’a bir madalya takdim etti. Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan da, Nevman’a Keşan’ı tanıtan broşür ve DVD’lerin bulunduğu bir çanta ile madalya hediye etti. Türkiye Özel Sporcular Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Necmettin Aydemir de, Özcan’a plaket verdi.

    Başkan Özcan da, "Özel Olimpiyatlar Milli takımlarımızı 1 haftadan bu yana tesislerimizde imkanlar ölçüsünde olimpiyatlara hazırlanmasını sağlamaya çalıştık. Sizleri dönüşte de Keşan’da ağırlamak istiyoruz. Umarım madalya ve kupalarınızla sizleri yine burada ağırlayacağız. Kazanmak tabi ki önemli ama en önemli olan bence böyle bir organizasyonda ülkemizi temsil etmektir." dedi.

    Son olarak söz alan Kaymakam Narinoğlu ise şunları söyledi:

    "Türkiye’nin en batı ucundaki ilçemizin bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapması bizleriz mutlu etmektedir. Ben tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Sporcularımıza Atina’daki olimpiyatlarda başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun, başarı sizlerle olsun."

    Tören, ‘Özel Olimpiyatlar 2011 Dünya Yaz Oyunları‘na katılacak sporcuların törene katılanlara tanıtılması ile sona buldu.