Fenerbahçe Ülker‘de Hedef Avrupa’Da Final-Four

Fenerbahçeli yöneticilerden Semih Özsoy, Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı‘nın yeni sezondaki hedefini, Avrupa’da dörtlü final oynamak şeklinde açıkladı.

Fenerbahçeli yöneticilerden Semih Özsoy, Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı‘nın yeni sezondaki hedefini, Avrupa’da dörtlü final oynamak şeklinde açıkladı.

Gelecek yıl dörtlü finalin İstanbul’da yapılacak olmasını ve Ekim başında tamamlanacak Ataşehir’deki yeni salonu bu amaç doğrultusundaki önemli avantajlar olarak gördüğünü belirten Semih Özsoy, Galatasaray ile geride kalan final serisinden yeni transferlere, tüm branşlarda elde edilen şampiyonluklardan Başkan Aziz Yıldırım’ın çalışma tarzına kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu.

Semih Özsoy, Ligtv’de canlı yayınlanan ’Futbol Gündemi’ programında soruları yanıtladı. Programa telefonla bağlanarak sürpriz yapan Fenerbahçe Ülker’in kaptanı Ömer Onan ile oyunculardan Oğuz Savaş da değerlendirmelerini aktardı.

AVRUPA’NIN EN İYİ FİNALİYDİ

Şampiyonluğun sürpriz olmadığını ve böyle bir sonucu beklediklerini belirten Semih Özsoy, Galatasaray ile oynadıkları ve 4-2 kazandıkları final serisini değerlendirirken, "Basketbolda böyle bir seriye gerçekten ihtiyaç varmış. Özellikle son maçta bir çok menajer vardı salonda ve hepsinin ortak kanaati; bu finali Avrupa’daki en iyi final olarak değerlendirdiler." diye konuştu.

Fenerbahçe’nin tüm takım sporlarında şampiyon olmasını ise Semih Özsoy, "Bu inanılmaz bir başarı. 2010-2011 sezonu, Fenerbahçeliyim diyenler için bayram haline geldi. 5’i 1 yerde mi dersiniz? Hepsi bir yerde mi dersiniz? Bilmiyorum artık.Bu emeğin, yatırımın, organizasyonun ve çalışmanın bir sonucu. Bu sonuçta en başta tüm sporcuların, teknik kadroların ve bu ortamı sağlayan Başkan Aziz Yıldırım’ın katkısı yadsınamaz." dedi.

BAŞKAN HER DETAYLA İLGİLENİR

Başkan Aziz Yıldırım’ın tüm şubelerle tek tek ilgilendiğini belirten Semih Özsoy, "Tüm detaylara; en ufak detaya kadar, gece yarılarına kadar ilgilenen bir başkan Aziz Yıldırım. Stattaki çimden salondaki parkeye kadar ilgilenen bir başkan. Tüm oyuncularla tek tek ilgilendi. Galatasaray maçı öncesi, ertesi günkü hava durumunu sorup gerekirse deniz taksiyi hazır bulunduran bir başkan. Gerçekten de her şampiyonluk sonrası oyuncuların, teknik kadroların teşekkür ettiği kadar var." diye konuştu.

Yeni transferleri de değerlendiren Semih Özsoy, "Bojan Bogdanovic ve James Gist. Bu iki ismi kadromuza katmamızı baş antrenörümüz Neven Spahija istedi. Hocanın özellikle istediği oyunculardı bunlar. Bogdanovic’i İspanya’dan iki takım, İtalya’dan ise Siena istiyordu. Başkanımızın özel girişimleriyle transfer ettik. Gist; atletik, blok yapan caydırıcı özelliği olan, seyircimizin istediği tipte bir oyuncu. Şu anda sezon daha yeni bitti. Daha sonra bütçe kısmında değerlendirir, gerekeni yaparız." diye konuştu.

HEDEF AVRUPA’DA DÖRTLÜ FİNAL

Gelecek sezon hedefi Avrupa’da başarı olarak ortaya koyduklarını söyleyen Özsoy, "Avrupa’da başarı istiyoruz. final-four’un Türkiye’de olması büyük avantaj sağlıyor. Yeni salon da bizim için bir artı olacak. İnşallah Ekim başında bitiyor. Ülker grubu sponsorluk anlamında büyük destek veriyor bize. Hatta bizim yöneticimiz gibi çalışıyorlar. Yeni salonumuzun da katkısıyla Avrupa’da final-four oynamak istiyoruz. İyi salon, takımda evinde olmayı gerçekten hissettiriyor. Fenerbahçe taraftarının önünde, 12. 500 kişiye oynamak gerçekten büyük bir avantaj." diye konuştu.

AZİZ BAŞKAN’IN OLDUĞU YERDE HEDEFLER BİTMEZ

Galatasaray ile oynadıkları ve serinin 3-1‘e geldikten sonra Sinan Erdem’de oynanan maç öncesi salonun süslenmesi ve erken şampiyonluk havasına girilmesinin eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine Semih Özsoy, "Bu bizim yönetim olarak tüm branşlarda yaptığımız bir şey. Taraftarımıza duyduğumuz saygıdan kaynaklanıyor. Hiçbir takım yenilmek için sahaya çıkmaz. Biz Abdi İpekçi’de de çok güzel kutladık şampiyonluğu." dedi.

Takımın çok zor bir sezonu başarıyla tamamladığını belirten Özsoy, "Problemleri dezavantajları gündeme getirmeyi sevmiyorum ama bu sezon büyük sakatlıklar yaşadık. Dünya Şampiyonasına en çok oyuncu veren takımdık. Sezonu en erken biz açtık, en geç biz kapattık. Türkiye Kupası’nda en zor takımlarla eşleştik. O nedene oyuncuları ve teknik heyeti tebrik etmek lazım. Çünkü gerçekten çok zor bir iş çıkardılar. Aziz Başkanın olduğu yerde hedef bitmez, büyüyerek devam eder. Avrupa’da bir şeyler yapmak istiyoruz. Aydın Örs ve Neven Spahija’nın vereceği raporlar doğrultusunda transferler yapacağız. İnşallah gelecek sezon Avrupa’da bir şeyler yaparız." diye konuştu.

İKİNCİ OĞLUNA ’ÖMER’ ADINI KOYDU

Bu arada programa telefonla sürpriz konuklar da katıldı. İlk katılan Takım Kaptanı Ömer Onan, Semih Özsoy ile çok iyi bir iletişimlerinin olduğunu belirterek, "Semih Özsoy beni o kadar çok seviyor ki ikinci oğluna Ömer ismini koydu. Ben de onu çok seviyorum. Kaptan olarak diyebilirim ki sorunları Başkana taşımadan halletmeye çalışan bir yönetici. Her zaman elini taşın altına koymuştur.Bu şubeye de kulübe katkısı çok büyüktür." dedi.

FİNAL-FOUR’U GERÇEKTEN HAK ETMİŞTİK

Sezonu de değerlendiren Ömer Onan, "Baktığınız zaman biz çok iyi bir kadro kurduk ve üst düzey bir basketbol oynadık. Bir takımın başına 3 yılda gelecek sakatlığı, şanssızlığı biz 3 ayda yaşadık. Yeni oyuncular geldi, adaptasyon sorunu çıktı. Avrupa’yı hak etmiştik, gerçekten çok hak etmiştik. Ben en çok ona üzülüyorum. İnşallah bunu gelecek sene telafi edeceğiz." dedi.

Semih Özsoy da Ömer Onan için, "Büyük Kaptan’ın Fenerbahçe’ye katkılara çok fazla.Bu şampiyonlukta en büyük katkısı olanlardan biri. Her problemle ilgilenir." diye konuştu.

Programa telefonla katılan bir başka oyuncu Oğuz Savaş ise, "Sezon bizim için genel olarak güzel geçti. Talihsiz olaylar yaşamamıza rağmen güzel bir sezon yaşadık. Finalde Galatasaray ile eşleşmemiz basketbol açısından iyi oldu. Finalde derbinin olması, basketbola ilgiyi artırdı. Gerçi bizim için kimin geleceği önemli değildi ama Galatasaray’ın olması iyi oldu. Zorlu maçlar oldu. Kazandığımız için mutluyum. Güzel bir şampiyonluk oldu. Hem kulübün 5’i 1 yerde halkasını tamamladık hem de Galatasaray’a karşı kazanılmış bir zafer oldu." dedi.