Mehmet Akif Pirim’Den Kayaalp‘e Ev, Araba Ve Eş Yasağı

Türk güreşinin efsanevi isimlerinden Mehmet Akif Pirim, olimpiyatlardaki altın madalya umutlarımızdan genç güreşci Rıza Kayaalp‘e başarı yolunda herkesin uyamayacağı kurallar koymuş.

Türk güreşinin efsanevi isimlerinden Mehmet Akif Pirim, olimpiyatlardaki altın madalya umutlarımızdan genç güreşci Rıza Kayaalp‘e başarı yolunda herkesin uyamayacağı kurallar koymuş. Olimpiyat şampiyonu hocasının sözünden çıkmayan Rıza Kayaalp, Mehmet Akif Pirim‘in koyduğu kurallara harfiyen uyuyor ve olimpiyatlarda kazanacağı altın madalyayı bekliyor.

    Türk güreşinin yüzakı olan, ülkemize sayısız madalya kazandıran, olimpiyat altın madalyasını boynuna geçirip tüm dünyaya İstiklal Marşı‘nı dinleten Mehmet Akif Pirim, altın madalyalara koşan genç güreşcilerin en büyük hocası olarak onlara güç ve moral aşılıyor.

    Mehmet Akif Pirim, son 2 yılda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası şampiyonluğunu kazanan ASKİ Güreş Takımı‘nın teknik sorumluluk görevini başarıyla sürdürüyor. Nice şampiyon güreşçilerin yetişmesinde büyük pay sahibi olan Pirim‘in en büyük altın madalya ümitlerinden birisi de genç isim Rıza Kayaalp.

    KAZANDIĞI PARA DA PİRİM‘E

    Rıza Kayaalp ile yakından ilgilenen efsane güreşci, olimpiyat madalyasına giden yolda çok sıkı kurallar koymuş durumda. Mehmet Akif Pirim‘in koyduğu yasaklar arasında, araba almak yasak... bekar evinde yaşamak yasak... evlenmek yasak... liste bu şekilde uzayıp gidiyor. Rıza Kayaalp, ayrıca spordan kazandığı parasını da şampiyon hocasına teslim ediyor.

    Mehmet Akif Pirim, genç sporcusuyla gurur duyuyor ve, "Hayırlı evlat diye Rıza Kayaalp‘e denir. Hem çok çalışkan hem de çok düzgün bir çocuk. Koyduğum kurallara harfiyen uyuyor. Kazandığı parasını her zaman bana getirir. Ben de onun adına bu parayı gayrimenkulde değerlendiriyorum. Olimpiyat madalyası kazanana kadar bekar evine çıkması ve araba alması yasak. Tabii evlenmesi de madalyaya bağlı. Bunun dışında Kübalı rakibi Martinez‘i de yenmesi gerekiyor. Üst üste kaybettiği 2 maçın ardından bu kez kazanma sözünü bana verdi." ifadeleriyle durumu anlatıyor.

    TAKIM OLARAK DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

    Yaklaşan Dünya Güreş Şampiyonası‘yla ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Mehmet Akif Pirim, grekoromen stilde takım halinde şampiyonluk beklediğini söyledi.

    Pirim, "Grekoromen stilde en az 2 altın madalya bekliyorum. Bu altınları Nazmi Avluca, Rıza Kayaalp ve Selçuk Çebi‘den bekliyoruz. Serbest stilde de 2 - 3 madalya alacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

    FILA‘DA MEHMET AKİF PİRİM TURNUVASI

    Şampiyon güreşci Mehmet Akif Pirim‘e Dünya Güreş Federasyonu‘ndan (FILA) da büyük bir onur geldi. FILA, tarihinde ilk kez uluslararası minikler güreş turnuvasını resmi programına aldı.

    FILA, ayrıca Rize‘de düzenlecek turnuvaya da Mehmet Akif Pirim‘in adının verilmesini uygun gördü. ‘Uluslararası Mehmet Akif Pirim Minikler Güreş Turnuvası‘ adıyla düzenlecek olan turnuvaya Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan, İran, Kazakistan, Ukrayna ve Bulgaristan‘dan güreşciler davet edildi.

    Turnuva, açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan ve Karadeniz‘in en iyi spor salonu olarak gösterilen ve şampiyon güreşcinin adını taşıyan Mehmet Akif Pirim Spor Salonu‘nda yapılacak.

    MEHMET AKİF PİRİM FİLA TOPLANTISI İÇİN AFRİKA‘YA GİDECEK

    Mehmet Akif Pirim, bunca koşuşturmanın yanında birçok görevi de başarıyla yürütüyor. Başarılı spor adamı, Uluslararası Akdeniz Oyunları Yönetim Kurulu Üyeliği ve Gençlik ve Spordan Sorumlu Bakan Müşavirliği görevlerinin yanısıra FILA‘nın Asya ve Afrika nezdindeki antrenörlerini de yetiştiriyor.

    Pirim, önümüzdeki günlerde konuyla ilgili olarak FILA‘nın toplantısına katılacak ve akabinde eğitim seminerleri için Afrika‘nın yolunu tutacak.