"Futbolda Dostluk Olmaz"

Belçika Teknik Direktörü Georges Leekens, "Hiddink benim çok iyi bir dostumdur ama futbolda dostluk olmaz, sahaya kazanmak için çıkıyoruz. İlk maçı kaybettik ama yarın akşam kazanmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Leekens, karşılaşmanın yapılacağı Roi Baudouin Stadı‘nın yakınındaki Belçika Futbol Federasyonu‘nun binasında düzenlenen basın toplantısında, Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sözlerine Türkçe ‘‘Hoşgeldiniz arkadaşlar‘‘ diyerek başlayan Leekens, 1992-1993 sezonunda çalıştırdığı Trabzonspor‘u takip ettiğini, bordo-mavili ekibin çok iyi bir sezon geçirdiğini belirterek, Fenerbahçe‘yi şampiyonluğu dolayısıyla kutladı.

Türkiye ile çok önemli bir maça çıkacaklarını belirten Leekens, ‘‘Türkiye‘nin bir maç eksiği var. Yenersek avantajlı pozisyona geçiyoruz. Aksi takdirde çok kötü bir duruma düşebiliriz. Yarın akşam bütün ülke Belçika Milli Takımı‘nın arkasında olacak‘‘ dedi.

Leekens, dün akşamki antrenmanda Lukaku‘nun sakatlandığını, böylesine önemli bir mücadelede, Fellaini ve Dembele‘den sonra bu futbolcudan da yoksun kaldıklarını bildirdi.

Bu durumun Belçika Milli Takımı için çok kötü olduğunu belirten Leekens, ‘‘Lukaku büyük bir yetenek. Yarınki maçta çok lazım olan bir oyuncuydu. Belçika adına çok üzücü. Lukaku, Fellaini, Dembele yarınki maçta yoklar. Bu takımı biraz etkiler çünkü uluslararası deneyimleri var. Elimizden geleni yapacağız‘‘ diye konuştu.

-‘‘FUTBOLDA DOSTLUK OLMAZ‘‘-

Kaynak: AA