Arda ve Burak, Hiddink'in gözdesi oldu

A Milli Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, 2012 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde Belçika ile cuma günü oynayacağımız kritik maçın ilk 11'ini kafasında şekillendirdi.

Real Madrid'e transfer olan Hamit Altıntop'un sakatlığından dolayı kadrodan çıkarılması, Hollandalı çalıştırıcının keyfini kaçırırken, Gökhan Gönül'ün durumu ise bugün netlik kazanacak. Gökhan'ın yetişmemesi halinde defansın sağında Sabri görev yapacak.

İlk günleri düşük tempoda geçen idmanlarda futbolcuların Süper Lig'in stresini üzerinden atması için çaba gösteren Hiddink, hafta başından beri çift antrenmanla tempoyu bir anda yükseltti. Otelde oyuncuları ile birebir görüşmeler yapan tecrübeli hoca, idman öncesi de ayaküstü isteklerini sıralıyor. Özellikle Burak ile Arda'nın üzerine titreyen Hiddink'in Belçika önünde kalede Volkan, geri dörtlüde Sabri, Servet, Serdar ve İsmail Köybaşı'na forma vereceği kesin gibi. Orta saha ve forvette şans bulacak isimlerin büyük bölümü de belli, ancak diziliş açısından henüz bir netlik yok. Selçuk İnan, Emre, Arda, Burak ile Kazım da 11'e en yakın duran futbolcular. Belçika karşısında beraberliğin yeterli olabileceğini düşünen Hiddink, kritik maç öncesi 10 ismi netleştirdi. Kalan bir formaya da Mehmet Topuz, Mehmet Topal ve Mehmet Ekici talip. Forvet hattı için Semih ile Cenk de hazır kıta bekleyenler arasında yer alıyor. Bu arada, Futbol Federasyonu'nun maç takvimi ayarlanırken Belçika sınavını bilerek haziran ayına aldırdığı ortaya çıktı. Rakibin haziranda pek parlak bir grafiği bulunmadığını fark eden Federas-yon'un, karşılaşmanın bu dönemde oynanması için bastırdığı ve istediğini aldığı bildirildi.