Neven Spahija: Çok Yetenekli Oyuncularımız Var

Beko Basketbol Ligi 2010-2011 Sezonu‘nu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı, şampiyonluğun hikayesini FB TV‘deki canlı yayında anlattı.

Kıvanç Özkök‘ün sunduğu "Gündem" programına, Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı Baş Antrenörü Neven Spahija, teknik heyet ve oyuncular katıldı.

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı Şube Koordinatörü Aydın Örs, bu sezon Türkiye Ligi ve Türkiye Kupası‘nı kazandıklarını, Avrupa Ligi‘nde de büyük hedefe çok yaklaşmışken çok büyük şanssızlıklar yaşadıklarını söyledi. Böyle bir takımın yöneticisi olmaktan gurur duyduğunu belirten Örs, "Çok iyi insanlardan kurulu, çok kaliteli bir ekibe sahibiz. Başta antrenörümüz Spahija olmak üzere çok iyi çalıştılar. Final serisinde önemli maçlar oynamamıza rağmen zor da olsa Galatasaray gibi ebedi dost ve ezeli rakibe

karşı galip geldiler. Onlarla gurur duyuyorum. Bu organizasyonun mimari olarak başta Sayın Başkanımız Aziz Yıldırım‘a, Yönetim Kurulu Üyelerimize ve özellikle Semih Özsoy‘a ve bu takımın büyük sponsoru Ülker‘e teşekkürü etmek istiyorum" diye konuştu.

NEVEN SPAHİJA: "ÇOK YETENEKLİ OYUNCULARIMIZ VAR"

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı Baş Antrenörü Neven Spahija ise çok yetenekli oyunculara sahip olduklarını ve sezonu şampiyonlukla tamamlayarak önemli bir başarıya imza attıklarını ifade etti. Tecrübeli antrenör, unutamadığı maçın, Sinan Erdem Spor Salonu‘nda final serisinin beşinci maçı olduğuna vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Herkesin üzerinde çok büyük bir baskı vardı, şampiyon olmamız bekleniyordu. Yenilgi çok üzücü oldu. Oyuncuların kararlarına karşı hiçbir şey yapamayız, onlar bu şekilde olmasını istediler. Muhtemelen sezonu uzatmayı sevdikleri için böyle oldu. O maçta çok konsantre değildik. Benim de saha kenarında kişisel hatalarım vardı. Çok yetenekli bir takımız var. Çok çalıştılar ve kazanmayı başardılar."

Sarı-lacivertli takımın kaptanı Ömer Onan, finali Galatasaray Cafe Crown ile oynamanın Türkiye‘de basketbola olan ilgiyi arttırdığı belirtti ve sezonu şampiyonlukla tamamladıkları için çok mutlu olduklarını belirtti.

Şampiyonluğu Abdi İpekçi Kapalı Spor Salonu‘nda kazanmalarıyla ilgili olarak Ömer, "Rakip seyirci önünde oynamak kolay değil, ama biz çok akıllı oynadık, bütün oyuncular sakin kalmayı başardı. Şampiyonluğu kutlamak çok güzel. Rakip seyircinin önünde de kupayı alabilirdik, öyle olmadı. Artık bu işi de çözmemiz gerektiğine inanıyorum. Gönül isterdi ki Galatasaray ile birlikte kupa törenine çıkalım, biz onları alkışlayalım, onlar bizi alkışlasın kupamızı hemen alalım. İnanıyorum ki gelecek senelerde bunlar

da aşılacak" diye konuştu.

Fenerbahçe Ülker‘in tecrübeli basketbolcularından Kaya Peker, Galatasaray Cafe Crown‘un sahasında kupayı kazanmalarının, şampiyonluğa apayrı bir anlam kattığını dile getirdi.

Final serisinde gösterdiği performans ile şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Oğuz Savaş ise hem derbi olması hem de kulübün bu sezon 5. kez şampiyonluk sevinci yaşaması nedeniyle şampiyonluğun bu sene daha anlamlı olduğunu vurgulayarak, "Bunlar şampiyonluğun değerini arttırdı. Kupa töreni için ‘Boş salonda‘ demeyeceğim, çünkü içerde kalan yöneticiler ve taraftarlarımızla güzel bir atmosfer oldu, mutluyuz" dedi.

Diğer oyuncular da şampiyonluk sevinçlerini Fenerbahçe Televizyonu izleyicileri ile paylaştılar.

Kaynak: İHA