Erdek‘te Işıklar Dünya Offshore Şampiyonası Heyecanı

Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası‘nın 7. yarışı, Balıkesir‘in Erdek ilçesinde gerçekleştirildi. Yarışmayı ‘Stihl‘ takımı birinci olarak tamamladı.

Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası bu kez Türkiye‘nin en eski tatil yörelerinden Kapıdağ Yarımadası‘nın incisi Erdek‘te, meraklılarıyla buluştu. Şampiyonanın 7. etabı Erdek Kurbağalı Plajı mevkiinde gerçekleştirildi. Tekneler sıralama turlarının ardından 14.00‘de 7. etaba başladılar. 225 beygir gücündeki 10 teknenin katıldığı yarışmada büyük heyecan yaşandı. 2,5 kilometrelik parkurda 30 tur üzerinden gerçekleştirilen yarışmanın 25. turu sırasında YKM Spor ile Beşiktaş takımlarının tekneleri çarpıştı.

Kazada tekneleri ters dönen Beşiktaş takımının pilotları Murat Leki ve Hamdi Kitapçı, kurtarma botları tarafından kurtarılırken, kazadan dolayı sporcular yara almadılar. Kazadan önce yarışmayı ikinci sırada sürdüren YKM takımı yaşadığı zaman kaybından dolayı yarışmayı 5. olarak bitirilebildi.

Yarışmayı 88 numarayla yarışan Alpay Akbilek ve Kerem Tuncer ikilisinden oluşan ‘Stihl‘ takımı kazandı. Yarışmada ikinci Lenore Yacth takımından İlker Özmen ve Umur Duyar, üçüncülüğü ise Gsyiad-Galatasaray takımından Ali Tanır ve Tuberk Uca elde etti. Yarışma sonunda dereceye giren takımlara kupaları, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Velutsan firmasından Ömer Uludağ tarafından verildi. Şampiyonanın 8. yarışı, Pazar günü yine Erdek‘te yapılacak.

Kaynak: İHA