14. Yıldızlar Zafer Turnuvası Kuşadası‘nda Başladı

Uluslararası Yıldızlar Serbest, Grekoromen ve Bayanlar Zafer Kupası, Kuşadası Uğur İnan Spor Salonu‘nda başladı. Aralarında Rusya, Kazakistan ve İran gibi ülkelerin de bulunduğu 13 ülkeden 380 sporcunun katıldığı turnuvanın açılış töreninin ardından yapılan 42 kilo serbest müsabakaları büyük çekişmeye sahne oldu.

Şampiyonanın açılışına; Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit, Aydın Emniyet Müdür Vekili Mehmet Kılıç, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker, Türkiye Güreş Federasyonu Onursal Başkanı Hakkı Keleşoğlu, Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Vekili Serdar Korkusuz, FİLA Yönetim Kurulu Üyesi Rodica Maria Yakşi, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulusi Akşit, FİLA Hakim Komitesi

Başkanı Bahman Talebi, Kuşadası Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkan ve güreş sporuna destek veren Aydınlı işadamı Abdurrahim Tikbaş katıldı.

14. Uluslararası Yıldızlar Güreş Şampiyonası‘nın açılışında konuşan Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker, üç gün sürecek yıldızlar turnuvasında serbest, grekoromen ve bayanlar olmak üzere üç branşta toplam onar sıkletin yarışacağını söyledi. Daha önce Aydın İl Spor Müdürü olarak görev yaptığını anımsatan Bekir Çeker, "Kuşadası‘nın spor turizmi açısından çok uygun bir yer olduğunu önceden biliyorduk. Bu konuda Kuşadası ideal bir yer. Bizde bu büyük turnuvayı Kuşadası‘nda yapmayı uygun bulduk. Avrupa

Şampiyonası öncesine denk geldiği ve ücretli olduğu için katılım 13 ülke ile sınırlı kaldı. Ancak biz önümüzdeki yıldan itibaren, bu şampiyonayı ücretsiz hale getirerek en az 40 ülkenin katılımını sağlayacağız. Ayrıca Dünya Güreş Şampiyonası bu yıl ilk kez Türkiye‘de yapılacak. 12-18 Eylül tarihleri arasında İstanbul‘da gerçekleştirilecek şampiyonada Türkiye olarak her branşta ikisi altın olmak üzere en az dörder madalya kazanacağız. Türk güreşi çok büyük başarılara imza atacak" dedi.

Açılışın ardından turnuvanın ilk karşılaşmaları 42 kilo serbest stilde yapıldı. Nefes kesen karşılaşmalara sahne olan 42 kiloda İranlı Saber Khanjani birinci olurken, Kazak Azamat Toibek ikincilik, Gürcü Ramaz Zoidze ve Türk Mehmet Erzincanlı üçüncülük kürsüsüne çıktı.

Kuşadalı sporseverlerin de büyük ilgi gösterdiği organizasyonda dereceye girenlere madalyaları Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker, Güreş Federasyonu Onursal Başakanı Hakkı Keleşoğlu ve Aydınlı İşadamı Abdurrahim Tikbaş tarafından verildi.

Madalya törenin ardından ise Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Aydın Emniyet Müdür Vekili Mehmet Kılıç, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur, ve Türkiye Güreş Federasyonu Onursal Başkanı Hakkı Keleşoğlu‘na teşekkür plaketi verildi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından bir konuşma yapan Hakkı Keleşoğlu, organizasyonun Kuşadası‘nda yapılmasını sağlayan Güreş Federsyonu Başkanı Bekir Çeker ve

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş‘a teşekkür etti.

Kaynak: İHA