Ünal Aysal, İspanya Dönüşü Önemli Açıklamalarda Bulundu

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, transfer çalışmalarında bulunmak üzere gittiği İspanya dönüşü, önemli açıklamalarda bulundu.

Özel bir uçak ile Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali‘ne iniş yapan Aysal, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Aysal, transfer çalışmalarında bulunmak üzere İspanya‘ya gittiklerini belirterek, "Ancak kolay ve birdenbire sonuçlanmış bir transferimiz yok. Ancak çalışıyoruz. Müzakereler devam ediyor. Prensip antlaşmasına varıldığını söyleyebiliriz, ancak önümüzdeki günlerde çalışmalarımız sürecektir" dedi.

Son zamanlarda Galatasaray ile antlaştıklarına dair çeşitli haberler çıkan Atletico Madrid‘li futbolculardan Diego Forlan, Jose Antonio Reyes ve Tomas Ujfalusi ile ilgili olarak çalışmaların kesin olarak sürüp sürmediği yönün de bir soru üzerine, şu etapta kesin olduğunu ifade eden Aysal, "Ancak başka çalışmalarımızda var. Her iki taraf ile de görüşüldü. Önce kulüp ile görüştük. Sonrada oyuncular ile görüştük" diye konuştu.

Başkan Aysal, İnter‘de forma giymekte olan Esteban Cambiasso ile ilgili olarak herhangi bir çalışmalarının olmadığını ve transfer gündemin de olmadığını kaydederken, kaleci transferi ile ilgili olarak da çalışmalarının sürdüğünü, ancak bu seyahatlerinde bu konu ile ilgili herhangi çalışmalarının olmadığını ifade etti.

Reyes ve Ujfalusi‘nin, Diego Forlan‘a göre transfer olma ihtimallerinin daha yüksek olup olmadığı yönünde yöneltilen bir soru üzerine ise, bütün futbolcuların Galatasaray‘da oynamaya istekli olduğunu ifade eden Aysal, "Bütün mesele, bütün tarafların menfaatlerini aynı ölçüde birleştirip, herkesi mutlu edecek ve bizi de mutlu edecek formülün bulunması gerekmektedir. Buda tabi biraz zaman alan, formaliteleri olan bir işlemdir. Çalışmaya başladık ve hızla devam ediyor" şeklinde konuştu.

Atletico Madrid ile yürütülen transfer çalışmalarında, Galatasaray tarafından istenen 3 oyuncunun fiyatının ne kadar olduğu yönünde bir soruya ise, maliyet hesaplarken bir çok kıstasın olduğunu ifade eden Başkan Aysal, "Ben o türlü bir hesap yapmadım. Ama bazı oyuncular 3 senelik, bazı oyuncular 4 senelik bir antlaşmaya geliyorlar. Buna göre bir düzenleme yapıyoruz" dedi.

Galatasaray taraftarının içi ferah olsun diyen Başkan Aysal, "Bu sene onlara çok iyi bir takım kazandıracağız. Bu sözü evvelce de vermiştim. Bugün de tekrarlıyorum. Burada hiçbir sorunum olmayacaktır" ifadeleri kullandı. Öte yandan, transferi biten futbolcuları bu ayın sonuna kadar Türkiye‘ye getirme planları olduğunu söyleyen Aysal, "Futbolcular ile birebir görüşmeleri arkadaşlarım yapıyor. Benim kulüp başkanı olarak böyle bir transfer görüşmesi yapmam doğru değildir" şeklinde konuştu.

Öte yandan kendisini karşılamaya gelen bir grup Galatasaray taraftarı tarafından da tezahüratlar ile uğurlanan Aysal, taraftarların kendilerine olan güvenlerini boşa çıkarmayacaklarını söyleyerek havalimanından ayrıldı.

Kaynak: İHA