Ttf Başkanı Ayda Uluç: Marsel Bir İlk Olacak

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, tenisin içinde gelen yönetim kuruluyla birlikte kısa zamanda çok önemli işlerin altına imza attıklarını söyledi. Uluç, Türk tenisinin gururu Marsel İlhan‘ın olimpiyatlara katılan ilk Türk tenisçisi olacağına inandıklarını da belirtti.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, tenisin içinde gelen yönetim kuruluyla birlikte kısa zamanda çok önemli işlerin altına imza attıklarını söyledi. Uluç, Türk tenisinin gururu Marsel İlhan‘ın olimpiyatlara katılan ilk Türk tenisçisi olacağına inandıklarını da belirtti.

    Türkiye‘de futbol, basketbol, voleybolun ardınan sesini gür bir şekilde duyurmaya başlayan bir federasyon daha var; Türkiye Tenis Federasyonu. Son dönemde yapılan çalışmalar, tesisleşme hamleleri ve Türkiye‘ye kazandırılan organizasyonlarla, Türkiye Tenis Federasyonu kamuoyunda hakettiği yeri bulmaya başladı.

    Tüm bunda federasyon başkanı Ayda Uluç ve tenisin içinden gelen başarılı yönetim kurulu üyelerinin büyük başarısı olarak gösteriliyor. Son dönemin en başarılı federasyon başkanlarından Ayda Uluç, ise yaptığı açıklamada önemli vurgular yaptı.

    ÇOK İYİ BİR KADROMUZ VAR

    Son dönemde kamuoyunda sık sık tenisin yer almasıyla ilgili konuşan Ayda Uluç, "Yaptıklarımızın karşılığını hızlı bir şekile almaya başladık. GSGM ve bakanımızın desteğiyle ilerliyoruz. Bugüne kadar bu denli verimli bir tenis olmamıştı. Çok iyi bir kadromuz var. Yönetim kurulunun hepsi tenisçi. Tenisi bilen insanlaran oluşuyor. Günde en az 5 kere telefonla konuşuyoruz. Yönetim kurulu üyelerimiz Türkiye‘nin birçok ilinde bulunuyor. Sadece tek bir merkezde toplanmadık. Bunun da büyük avantajlaranı görüyoruz." ifadelerini kullandı.

    DOĞU ANADOLU LİGİ‘Nİ KURMAK İSTİYORUZ

    Tenisi yurt çapında yaygınlaştırmak istediklerinin altını çizen Uluç, "Doğu Anadolu‘ya büyük bir açılım yaptık. Hatta Doğu Anadolu Ligi‘ni yapmak için çalışıyoruz. Orada bulunan sporculardan lisans ücreti almayacağız. Bu bölge için her türlü yardımı yapıyoruz. Ağrı, Erzurum, Erzincan gibi illere gidiyoruz. Buralarda keşfedilmemiş cevherlerimiz var. Malzeme yardımı yapıyorz. Çocukların artık tenis kortlarında oynamaya başladığını görüyoruz." diye konuştu.

    Son dönemde Türkiye‘nin tanıtımı adına tenisin büyük bir aracı olduğuna dikkat çeken Ayda Uluç, "Avrupa Tenis Birligi‘nin başkan vekili olmam avantajlar da getiriyor. Önemli organizasyonları Türkiye‘ye almak için büyük bir lobi yapıyorum. Bunda da başarılı oluyoruz. 25 - 30 Ekim tarihleri arasında dünyanın en iyi 8 bayan tenisçisi İstanbul‘a gelecek. Hem ülkemizin tanıtımı hem de tenisin ülkemizde çok daha iyi bir tanıtım olacak. Çok mutluyuz. Büyük bir organizasyon. Çok iyi oyuncular gelecek. Sene sonu turnuvası olduğu için büyük çekişme olacak. 3 sene boyunca Doha‘da yapıldı. 3 sene de Türkiye‘de bu turnuvayı gerçekleştireceğiz. Bu sene Sinan Erdem‘de düzenledikten sonra bu turnuvayı kendi tesislerimizde yapmak istiyoruz." dedi.

    TESİSLEŞME

    Tesisleşmenin önemine de vurgu yapan Uluç, "Eğer oyuncu yetiştirmek istiyorsanız tesisinizin olması gerekir. Tek tek kulüplerden kort istemek bizim için iyi olmuyor. Kulüplerimizle aramız çok iyi. Sürekli görüşüyoruz. Benim sürekli antrenman yaptırmam lazım. Sürekli olmuyor. Kulüpler, üye gelirlerine bağlı. Bu yüzden her zaman boş kort bulamayabiliyoruz. Tesis için çalışmalara başladık. Genel Müdürümüz Yunus Akgül bize çok büyük destek veriyor. Yapılacak olan tesisimizle birlikte Türk tenisi yeni bir ivme yakalayacaktır." ifadelerini kullandı.

    MARSEL İLHAN ROL MODEL VE BİR İLK OLACAK

    Tenisteki gururumuz Marsel İlhan‘ın başarılarıyla ilgili olarak da açıklamalada bulunan Başkan Uluç, şöyle devam etti:

    "Marsel‘in gidişatı iyi. Ana tablo veya elemelerde kura çok önemli. Wimbledon‘da şanssız bir kura ile başladı. İlk maçını kazansa ana tabloya kadar gidecekti. Marsel‘in 100‘lerde olması büyük bir başarı. Türkiye‘de tenis oynayan, tenisi seven, tenise başlayanlar için motivasyon kaynağı oluyor. İlk 50 sıra içinde yer alabilecek bir tenisçi. Çok genç ve bunu başaracağına inanıyorum. Marsel, oyunun dışında sporcu olarak da çok özverili çalışan, terbiyeli iyi bir geçmişi olan ve spor ahlakı olan bir çocuk. Her sporcu için bir rol model olmalı diye düşünüyorum."

    Marsel İlhan‘ın 2012 Londra Olimpiyat Oyunlarına katılma şansıyla ilgili olarak ise Uluç, "Dünya sıralamasına göre gelecek 1-2 ay içinde olimpiyatlarda oynayıp oynayamayacağı belli olacak. Oynayamazsa wild card teklifinde bulunacağız. Bunun dışında 1-2 kriter daha var. Bunları göz önüne alıp bekleyeceğiz. Olimpiyatlara katılacağını düşünüyoruz. O zaman Türk tenis tarihi için bir ilk olacak. İlk kez bir Türk tenisçisi olimpiyatlara oynayacak. Tabi bu şans Çağla Büyükakçay için de sürüyor. İşallah bu başarıyı tüm Türkiye olarak yaşarız." şeklinde konuştu.