İstikrar Ve Başarı Bekleyen Bursaspor Kaosa Teslim

Bir sezon önce lig şampiyonluğu elde ederek Anadolu devrimine imza atan Bursaspor, bu sezonki lig üçüncülüğünün ardından tam anlamıyla kaosa teslim oldu.

Bir sezon önce lig şampiyonluğu elde ederek Anadolu devrimine imza atan Bursaspor, bu sezonki lig üçüncülüğünün ardından tam anlamıyla kaosa teslim oldu.

    Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’ın kulüpte istikrarın sağlanması adına yaptığı bütün çabalar bir anda boşa gitti. Mali soruşturmalarla sarsılan kulüp, son gözaltı operasyonları ile tamamen kaosa sürüklendi. Transfer haberleri bekleyen taraftarlar ise Başkan İbrahim Yazıcı dahil, yönetim kurulu üyelerinin büyük bölümünün yolsuzluk suçlamasıyla gözaltına alınmasının şaşkınlığını yaşıyor.

    Ülkemizi UEFA Avrupa Ligi‘nde temsil edecek olan yeşil - beyazlı takım, kadrosunu güçlendirmeye çalıştığı bir dönemde yeni bir gözaltı dalgasıyla şok yaşadı.

    Bursaspor İkinci Başkanı Haluk Özkıyıcı, Bursaspor TV Genel Müdürü Mehmet Gerçeksi, Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Öztürk Yazıcı, Bursaspor Genel Müdürü Osman Nuri Biçer, kulüp avukatı Jale Demir ve muhasebeci Sema Çavuşoğlu, Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı Mali Büro Amirliğince yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

    İBRAHİM YAZICI YURT DIŞINDA

    Önceki gün sabah saatlerinde alınan kulüp yöneticileri geceyi emniyette geçirdi. Bu arada, soruşturma kapsamında Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı ve eski yöneticilerden Osman Çelik hakkında yakalama kararı çıkartıldı. İbrahim Yazıcı’nın yurt dışına çıktığı iddia ediliyor.

    Tüm bu şok gelişmeler ortasında kalan transfer komitesi ve teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor. Takımını güçlendirmek için gece gündüz çalışan başarılı teknik adamın, gelişmelerin kötüye gitmesi durumunda istifa edebileceği konuşuluyor.

    TRANSFER ÇALIŞMALARI

    Sezonu Fenerbahçe ve Trabzonspor’un ardından üçüncü sırada bitirip büyük bir başarıya imza atan Bursaspor şuana kadar beklentileri karşılayacak bir transfer yapamadı. Yeşil-beyazlılar, İbrahim Öztürk, Krita ve Yavuz Özkan’la sözleşmesini uzattı. Adıyamanspor‘un genç sol kanat oyuncusu Bedrican Özdoğan ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

    Almanya‘nın SG Bad Breisig takımından 19 yaşındaki gurbetçi oyuncu Cemal Kaldırım ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Ayrıca, İngiltere‘nin West Bromwich takımının kalecisi Scott Carson ile 3 yıllığına anlaştığı öğrenildi.