Liglerin En Geç Futbolcusu Gaziantep Büyükşehir Belediyespor‘da

Türkiye Profesyonel Futbol Ligleri’nin en genç oyuncusunun Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’da olduğu ifade edildi.

Türkiye Profesyonel Futbol Ligleri’nin en genç oyuncusunun Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’da olduğu ifade edildi.

    Geçen sezonun başında 15 yaşındayken profesyonel olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu Mustafa Etoğlu, aynı zamanda Türkiye liglerinin en genç oyuncusu oldu. Türk futboluna yıldız oyuncular yetiştirmeyi ilke edinen Bank Asya 1. lig temsilcisi Büyükşehir Belediyespor, yeni bir yeteneği daha hizmete sunmaya hazırlanıyor.

    Geçtiğimiz sezonun ortasında Galatasaray’ın dikkatini çeken orta sahanın parlayan yıldızı Mustafa Etoğlu, şimdiden birçok kulüp tarafından takibe alınmaya başlandı.

    Futbola 10 yaşında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un yaz okuluna gelerek başladığını anlatan Büyükşehir Belediyespor’un genç milli futbolcusu Mustafa Etoğlu, “Futbol okulundaki ilk yılımdan sonra her sene bir üst gruplara seçilerek A takıma kadar geldim. Ailem ilk zamanlarda futbola gelmemi istemiyordu ama daha sonraları kendileri de yardımcı olmaya başladılar” dedi.

HOCALARIMIN DESTEKLERİ OLDU

    Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un alt yapısında görev yapan Yahya Hakan Yılmaz’ın yetişmesinde önemli emeğinin olduğunu vurgulayan Etoğlu, “Onun sayesinde futbolda çok mesafe katettim gerçekten de benim üzerimde büyük emeği var, maçlarda iyi olmadığım dönemlerde her zaman destek çıktı. Yani bir anlamda beni Yahya hocam keşfetti diyebilirim. A takıma yükseldiğimde Erol hocamın da inanılmaz desteği oldu. Büyük ağabeylerimin arasında nasıl ayakta durabileceğimi, gelecekte iyi bir futbolcu olmam için nelere dikkat etmem gerektiğini ve daha birçok konularda bana yardımcı oldu” diye konuştu.

    Gaziantep’ten Türk futboluna sayısız yetenekler yetiştiğini belirten Etoğlu, “Bizlere örnek olabilecek Ayhan Akman, Hasan Özer, Mehmet Polat, Murat Ceylan, Kemal Aslan, Bekir İrtegün ve daha birçok ağabeylerimiz bu şehirde profesyonel futbolcu oldular, onların büyük kulüplerde futbol oynamaları bizim ufkumuzun açılmasına neden oldu.” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Erol Azgın ise, Mustafa’nın yetenekli bir oyuncu olduğunu ifade ederek, “Ben O’nu geçen sezon kadroya dahil ettim. Hatta Diyarbakırspor maçında ikinci yarıda da oyuna aldım” diye konuştu.