Beşiktaş Bebe'yi 1 Yıllığına Kiraladı

Beşiktaş, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United'dan Tiago Manuel Dias Correia'yı (Bebe) kiraladı.

Beşiktaş Kulübü daha önce İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester United'da forma giyen Bebe'nin transferi için görüşmelerine başlandığını duyurmuştu. Siyah-beyazlı kulüp bu kez ise Portekizli futbolcuyu resmen renklerine bağladığını açıkladı.

Kamu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada Bebe'nin 1 milyon avro karşılığında kiralandığı bildirildi. İşte o açıklama:

"Manchester United F.C. oyuncusu Tiago Manuel Dias Correia "Bebe" nin 2011-2012 sezonu için kiralanması konusunda anlaşma sağlanmış olup; anlaşma karşılığında Manchester United kulübüne 1.000.000.Euro kiralama bedeli ödenecektir."

BEBE KİMDİR?


21 yaşındaki Portekizli oyuncu geçtiğimiz sezon başında 9 milyon Euro bonservis bedeli ile Vitoria de Guimares takımından Manchester United'e transfer olmuştu. İngiliz kulübü ile 30 Haziran 2015'te sona erecek 5 yıllık kontrat imzalayan genç futbolcu geçtiğimiz sezon Kırmızı Şeytanlar ile 7 karşılaşmaya çıktı.

İngiltere Premier Ligi'nde forma giydiği 2 maçta gol sevinci yaşayamazken, Şampiyonlar Ligi'nde 4 maçta oynadı ve Bursaspor ile Bursa'da oynanan karşılaşmada 1 gol kaydetip takımının 3-0'lık galibiyetine katkıda bulunmuştu. Bebe 1 gol de İngiltere Federasyon Kupası'nda attı.

Tam adı: Tiago Manuel Dias Correia
Yaş: 21
Boy: 1.90
Ülke: Portekiz
Oynadığı takımlar: Amadora, V.Guimaraes, M.United

İLGİNÇ BİR HAYAT HİKAYESİ


Beşiktaş Futbol Takımı'nın önümüzdeki sezon kiralık olarak formasını giyecek olan Portekizli genç oyuncu Tiago Manuel Dias Correia (Bebe), son derece ilginç bir hayat hikayesine ve futbol kariyerine sahip.

Beşiktaş Kulübü'nün internet sitesinde, yeni transfer Bebe'nin özgeçmişine yer verilerek, oyuncunun hayatındaki önemli dönüm noktaları vurgulandı.
Hayata 12 Temmuz 1990 tarihinde Portekiz'de gözlerini açan Bebe'nin, çocuk yaşta ailesi tarafından terk edildiği, büyük annesiyle beraber yaşamaya başladığı ve 12 yaşına geldiğinde yetimhaneye yerleştirildiği aktarılan açıklamada, şöyle denildi:

''Portekizli oyuncu, 2009 senesinde Avrupa Sokak Futbol Festivali'nde yer alan Cais takımından davet aldı. Turnuvadaki maçlarda tekniği ve hızıyla dikkat çeken Bebe, daha sonra Portekiz'in ikinci lig takımlarından Amadora'da forma giymeye başladı.

Oynadığı futbol ve attığı gollerle izleyenleri büyüleyen genç futbolcu, daha sonra Vitoria Guimaraes'e transfer oldu. Kısa süre sonra Portekiz 19 Yaş Altı Milli Takımı'nda oynamaya başlayan Bebe, dünya futbolunun önde gelen takımlarından Manchester United'ın Sir unvanlı efsane teknik direktörü Alex Ferguson'un dikkatini çekti.

Manchester United'la 5 yıllık sözleşme imzalayan genç oyuncu, geçen sezon 'Kırmızı Şeytanlar'la 7 karşılaşmaya çıktı. Premier Lig'de oynadığı 2 maçta golle tanışamayan Bebe, Şampiyonlar Ligi'nde 4 kez forma giydi. Bursaspor ile Bursa'da oynanan karşılaşmada 1 gol atan Portekizli futbolcu, 1 gol de İngiltere Federasyon Kupası'nda kaydetti.''

Kaynak: AA