Tüfad Başkanı Dilber: Özgener, Bir Daha Başkan Olmalı

TÜFAD Başkanı İsmail Dilber, Mahmut Özgener‘in futbol federasyonu başkanlığına aday olmasını ve bu görevi bir dönem daha sürdürmesi gerektiğini söyledi.

TÜFAD Başkanı İsmail Dilber, Mahmut Özgener‘in futbol federasyonu başkanlığına aday olmasını ve bu görevi bir dönem daha sürdürmesi gerektiğini söyledi.

    Türkiye Futbol Antrenörleri Dernekleri (TÜFAD) Başkanı İsmail Dilber, yaklaşan Türkiye Futbol Federasyonu seçimleri öncesi Cihan‘a açıklamada bulundu. Futbol Antrenörleri Dernekleri‘nin Avrupa Birliği Yönetim Kurulu toplantısına katılan Dilber burada yaptığı açıklamada, yaklaşan Türkiye Futbol Federasyonu seçimleri öncesi hangi adaydan yana tavır kullanacakları yönünde bir düşüncelerinin olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

    "Ortamın netleşmesini bekliyoruz. Mahmut Özgener ve ekibinin bırakması üzücü olur. Bir dönem daha devam etmeli. Yapması gereken yarım kalan işler var. İstikrar isteniyorsa Mahmut Başkan yoluna devam eder. O olmayacaksa, fikirlerini ortaya koyar yönetim kurullarını oluştururlar bakarız düşüncelerine ve fikirlerine göre oyumuzu kullanırız."

    Öte yandan son yıllarda Süper Lig‘de artan yerli antrenörlerle ilgili ise Dilber, sadece görüntü olarak sayının artmasının kendilerini mutlu edeceğini belirterek, "Bu durumda futbol kalitesinin yükselmesi çok çok önemli. Burada devamlılığı sağlamak ve Avrupa Kupaları‘na katılacak takımların teknik adamlarının başarılı olması lazım. Buralarda başarı olmazsa 18 takımın 18‘inin de yerli antrenörle çalışması camiamızı ve ülkemizi mutlu etmez. Futbolun ve liglerin dinamik ve seyredilebilirliğinin yüksek olmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.