Bülent Uygun: Milli Takımı Türk Hocanın Çalıştırmasından Yanayım

Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Türk milli takımını Türk hocanın çalıştırmasından yana olduğunu belirterek, “Bundan ülkemiz ve Türk futbolu kazanır.” dedi.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Türk milli takımını Türk hocanın çalıştırmasından yana olduğunu belirterek, “Bundan ülkemiz ve Türk futbolu kazanır.” dedi.

    Sakarya’nın Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu’nun davetlisi olarak ilçeye gelen Uygun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Milli Takımı’nı bir Türk hocanın çalıştırmasından yana olduğunu kaydetti.

    Guus Hidding’in Türkiye A Futbol Milli Takımı başına getirilerek, engin tecrübesinden yaralanmak ve Türk futbolunu yeniden yapılandırmayı, projelendirmeyi ve sistem kurma adına önemli bir adım olduğunu vurgulayan Uygun, “Ama maalesef şunu görüyoruz ki her şeyin seferber edilmesine rağmen, ekonomik anlamda Türkiye’nin en başarılı hocalarından bile 4-5 fazlasıyla para verilmesine rağmen zannedersem hocanın gidecek söylemleri çok fazla ayyuka çıktı. Bu açıdan Türkiye’nin arzuladığı o projeleri göremediği düşüncesindeyim.” dedi.

    Türk insanını zor beğenen bir yapıya sahip olduğunu ve yabancı hoca istediğini vurgulayan Uygun, açıklamasını şöyle sürdürdü:

    “Gelen yabancın performansına kendi penceresinden baktığı için onu da beğenmez. O yüzdende Milli takımın başında Türkiye’yi tanıyan Türkiye’nin kendi değerleri içerisindeki insanların olmasından yanayım. Bugün baktığımızda Şenel Güneşler, Fatih Terimler, Mustafa Denizliler zaten çok başarılılar. Yeni jenerasyonda Ertuğrul Sağlam gibi başarılı hocalar var. Türk Milli Takımı’ndaki istenilen projeleri Türk hocanın başarabileceği ve güzel şeyler yapabileceğine inanıyorum. Bu şekilde milli takım ve herkes için güzel bir süreç başlar ve sonunda ülkemiz kazanır.”

    Uygun, çekişmeli ve zevkli bir ligi geride bıraktıklarını, takımların yeniden yapılanma tesisleşmesiyle Avrupa ve dünyada Türk futbolunun söz sahibi olmaya başlayacağını kaydetti.

    Eskişehirspor takımının yeni sezonda geçen yıl elde ettiği başarıları daha üst seviyeye çıkararak mücadele edeceğinin altını çizen Uygun, “Geçen sezon olduğu gibi yeni sezonda da herkes Eskişehirspor’un başarısını konuşacak.‘‘ dedi.