Şenol Güneş transferlerin hemen bitmesini istiyor

Ligde averajla şampiyonluğu Fenerbahçe'ye kaptıran Trabzonspor'da Şenol Güneş, yönetimden transferlerin kamp öncesinde bitirilmesini istedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, tüm transferlerin yurt dışı kampına yetiştirilmesi konusunda yönetime baskı yapıyor. Bordo mavililerde, takımdan ayrılan 4 oyuncunun yerine, şu ana kadar 3'ü genç olmak üzere 4 oyuncu transfer edildi.

Trabzonspor'da takımdan ayrılan Jaja, Selçuk, Egemen, Yattara ve Ceyhun'un boşluğunu doldurmak isteyen, takımı daha da güçlendirme adına transfer çalışmalarına aralıksız devam eden yönetim, teknik direktör Şenol Güneş'in, "Tüm oyuncular kampa yetişmeli" isteği üzerine çalışmalarını daha da hızlandırdı. Bugüne kadar Zokora, Eren Albayrak, Sercan Kaya ve Barış Özbek transferlerini gerçekleştiren, Brezilyalı golcü Henrique Filho'ya da bu hafta imza attıracak olan yönetimin en az 4 transfer daha yapması bekleniyor. Bu futbolculardan ikisinin yabancı olacağı, Jaja'nın satışından gelecek olan 5 Milyon Euro'nun tamamının da transfere yatırılacağı belirtildi.

CALE İÇİN TEKLİF BEKLENİYOR


Bu arada Trabzonspor'da takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Hırvat futbolcu Hrvoje Cale için henüz bordo mavili kulübe gelen resmi bir teklifin bulunmadığı öğrenildi. Bu futbolcunun eski takımı Dinamo Zagrep'e dönme ihtimalinin de gündemde olduğu belirtilirken, Cale'nin Bundesliga'da bazı takımlarla temas halinde olduğu da vurgulandı. Yönetimin kamp dönemine kadar bu oyuncuyla ilgili olarak kesin bir karar vermesi ve teklif gelmesi durumunda bonservisi konusunda da kolaylık sağlaması bekleniyor.

ZOKORA: "FORMA İÇİN GÜN SAYIYORUM"


Bordo mavili takımın en önemli transferlerinden olanZokora, Twitter aracılığıyla taraftarların kendisine yönelttiği soruları cevapladı. Trabzonspor formasını giymek için sabırsızlandığını belirten Zokora, "Havalimanındaki coşkuyu gördükten sonra Trabzonspor taraftarının stattaki coşkusunu merak etmemek olmaz. Taraftarın önüne çıkmak için sabırsızlanıyorum. Şu anda fiziksel anlamda kendimi çok iyi hissediyorum. İyi bir kamp dönemi geçirip sezona çok iyi başlamak istiyorum. İnternet aracılığıyla da sürekli olarak Trabzonspor hakkında araştırmalar yapıyorum" dedi.

SAVUNMA GİRAY'A EMANET


Trabzonspor'da yeni sezonda savunmanın bel kemiğinin Giray Kaçar olması bekleniyor. Bordo mavili formayla özellikle geçen sezon çok üst düzey bir performans sergileyen Giray'a Şenol Güneş'in önemli sorumluluklar yükleyebileceği belirtildi. Bu arada Miami'de tatilini sürdüren Giray Kaçar'ın takımda yakın arkadaşı olan Ceyhun Gülselam'ın Galatasaray'a gidişinden dolayı üzüldüğü öğrenildi. Giray, yeni sezona çok iddialı bir şekilde gireceklerine inandığını ifade ederek, "Umarım lige çok iyi başlarız ve çok iyi bitiririz" diye konuştu.