Kavram M.Y.O‘dan Sporcu Gençlere Eğitim Desteği

İstanbul Kavram Meslek Yüksek Okulu, ‘Eğitim ve Spor Elele‘ başlıklı proje kapsamında bin sporcu lise mezunu gence yüzde 50 oranında eğitim bursu ile destek verecek.

İstanbul Kavram Meslek Yüksek Okulu, ‘Eğitim ve Spor Elele‘ başlıklı proje kapsamında bin sporcu lise mezunu gence yüzde 50 oranında eğitim bursu ile destek verecek.

Geçen günlerde Amatör Spor Kulüpleri Birlik ve kulüp başkanları ile toplantı yapan İstanbul Kavram Meslek Yüksek Okulu Mütevelli Heyeti Başkanı Bahattin Durmuş bu projenin spor ve eğitimin bir araya geldiği bugüne kadar ülkemizde gerçekleştirilen en kapsamlı proje olduğunu söyledi.

Bugüne kadar ülkemizde eğitim ve spor birlikteliğinin somut temeller üzerine oturtulmadığını dile getiren Bahattin Durmuş, sözlerineşöyle devam etti: "Ne yazık ki bu ülkemizin çözülmemiş problemlerinden biri. Başta Amerika ve birçok Avrupa ülkesi bu sorunu çözmüş. Çocukluk yıllarında ailesinin de özveri ve desteği ile spora başlayan gençlerimiz üniversite eğitimine başlayacağı zaman Eğitim mi. Spor mu ? Şeklinde bir tercih ile baş başa kalıyor. Ve çoğunlukla da gençlerimiz sporu bırakarak eğitimi tercih ediyor. Diğer bir sorun ise sporcu gençlerimizin Spor Akademilerine mahkum edilmesi sorunu. Oysa Spor Akademilerine giriş hem zor hem de bu konu da onları gelecekleri konusun da gençlerimizi kısıtlayan bir durum. Burada asıl konu sporcu gençlerimizin sporcu kimliklerinin dışında bir meslek sahibi olabilmeleri. Bizim projemizde asıl hedeflediğimiz konu bu. Gençlerimiz bu proje sayesinde hem sporlarına devam edecekler, hem de onların geleceklerini garanti altına alacakları bir diploma ve meslekleri olacak."

Söz konusu projenin örnek olduğunu kaydeden Durmuş, konunun detaylarına ise şöyle açıklık getirdi: "Bu ve buna benzer burslar tabi ki ülkemizde de çok cüz’i oranlar da verilmektedir. Ama bunlar hem çok azdır ,hem de bunun karşılığında Milli olma, o spor dalını profesyonelce yapma ve bursu aldığı okulun spor takımlarına tam katkıda bulunma gibi kıstaslar aranmaktadır. Bizim böyle bir beklentimiz asla yoktur. Başta futbol olmak üzere gencimiz hangi spor dalında spor yaparsa yapsın ,bunu lisansıyla ispat ettiği zaman bu projeden yararlanma hakkına sahiptir."

Tek şartlarının öğrencilerin YGS sınavından 140 ve üzeri puan almaları ve tercihlerinde ilk 10 sırasında okulun istedikleri bölümlerini işaretlemeleri olduğunu söyleyen Durmuş, "Bu konuda da İstanbul ve Ülkemizdeki tüm Kavram dershaneleri kendilerine destek ve yardımcı olacaklardır. Bu bursta süre hazırlık artı 2 yıl toplam 3 yıl olacaktır." bilgisini verdi.

Durmuş, projenin kapsamının üniversite çağına gelmemiş öğrencileri de kapsadığını dile getirerek, 7-8-9-10-11-12 sınıfta okuyan genç sporcuların Kavram Dershaneleri tarafın dan % 50 dershane bursu ile destekleneceğini kaydetti. Durmuş, bursun süresinin de 2 yıl olduğunu sözlerine ekledi.



İLK DESTEK ANLAŞMALARI TÜFAD ve TFFHGD İLE İMZALANDI

Proje kapsamında ilk anlaşmanın Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği – TÜFAD ve Türkiye Faal Futbol Hakemleri Ve Gözlemcileri Derneği ( TFFHGD ) ile yapıldığını anlatan Durmuş, yetkililerin bu projenin ülke genelinde duyurulması ve tanıtılması için bütün imkanları ile ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade ettiklerini söyledi.