Wayne Rooney: Messi İngiltere'de zorlanır

Lionel Messi'yi dünyanın en iyisi olarak betimleyen Wayne Rooney, ancak Arjantinli yıldızın Premier Ligi'nde La Liga'daki gibi rahat olamayacağını vurguladı.

Manchester United'ın golcü oyuncusu Wayne Rooney, Barcelona'nın Arjantinli süperstarı Lionel Messi'yi dünyanın en iyisi olarak kabul etmesine rağmen yıldız oyuncunun Premier Ligi'nde aynı başarıyı gösteremeyeceğini düşünüyor.

Arjantinli yıldızın bugüne kadar gördüğü en iyi oyuncu olduğunu belirten 25 yaşındaki futbolcu, iki defa Ballon d'Or ödülünü kazanan Messi'nin Xavi ve Andres Iniesta'sız İngiltere'de aynı futbolu sergileyemeyeceğine inanıyor.

Son üç senede iki defa rakibine finalde boyun eğen Rooney, talkSPORT'a verdiği demeçte, "Messi şüphesiz en iyi oyuncu. Son 2-3 senedir sergilediği futbol gerçekten inanılmaz. Onun gibisi çok zor gelir." dedi.

Xavi ve Iniesta'nın yardımlarının Messi'nin işini bir hayli kolaylaştırdığını belirten golcü oyuncu, "Messi genelde Barcelona'ya maçı kazandıran isim oluyor ancak işin perde arkasında Xavi ve Iniesta var. Bu ikili rakibin elini kolunu kırarken, Messi son darbeyi vuruyor." ifadelerini kullandı.

Genç yıldızın Premier Lig'in sert doğasına ayak uyduramayacağını düşünen Wayne, "Premier Lig'de daha çok fiziğe dayalı bir futbol oynanıyor. Stoke ve Birmingham gibi takımlara karşı oynamak bazen çok güç bir durum alabiliyor. Eğer Ronaldo ile kıyaslarsak, Cristiano Messi'ye oranla İngiliz futboluna daha yatkın." şeklinde konuştu.

Wayne Rooney: Messi İngiltere'de zorlanır