Ülker Ve Tff İle 220 Bin Çocuk Sahaya Çıktı

Türkiye Futbol Federasyonu ve Türk sporunun en büyük destekçilerinden Ülker işbirliği ile son bir ayda 120 bin çocuk daha futbolla buluştu. Bu şenlikle birlikte Ülker ve TFF, HERKESiçinFUTBOL projeleri ile 220 bin çocuğu sahaya çıkarttı, en mutlu anlarını paylaştı.

Türkiye Futbol Federasyonu ve Türk sporunun en büyük destekçilerinden Ülker işbirliği ile son bir ayda 120 bin çocuk daha futbolla buluştu. Bu şenlikle birlikte Ülker ve TFF, HERKESiçinFUTBOL projeleri ile 220 bin çocuğu sahaya çıkarttı, en mutlu anlarını paylaştı.

Ülker, Türkiye Futbol Federasyonu’nun 2007 yılında başlattığı HERKESiçinFUTBOL programı kapsamında düzenlenen farklı ölçeklerde etkinliklere destek veriyor. Yıldız Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker; son 1 ayda Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Ülker’in desteği ile 81 ilde düzenlenen Futbol Şenliği ve ona ek olarak 60 noktada yıl boyunca faaliyette olan FTEM’ler (Futbol Teknik Eğitim Merkezleri) arasında 19 ilde gerçekleştirilen turnuvalarda 120 bin çocuğun daha futbolla buluştuğunu söyledi.

Bu sayı ile 2007 yılından bu yana gerçekleştirdikleri projeler ile 220 bin çocuğa ulaştıklarını ve onları sahaya çıkarttıklarını vurgulayan Zuhal Şeker, federasyonlarla işbirliği içinde yılsonuna kadar erişilecek çocuk sayısını 300 bin’e çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

81 İLDE 100 BİN ÇOCUK SAHAYA ÇIKTI

    Çok yönlü gelişime dayalı bu projelerde, çocukların futbol yolu ile sosyalleşmeleri hedeflendi. MEB-TFF-Ülker işbirliğinde Mayıs ayında düzenlenen Futbol Şenliği, 81 ilde düzenlendi. 15 bine yakın maçın oynandığı ve 100 binden fazla 10-11 yaşındaki çocuğun katıldığı şenlik, bu yaş grubunda Türkiye çapında düzenlenen en büyük organizasyon oldu.

    HİF Günü 19 ilde 5 bin çocuğun sahaya çıktığı turnuvalarla kutlandı. Bu yıl 28 Mayıs’ta kutlanan HERKESiçinFUTBOL Günü kapsamında ise, 19 ilde 20 noktada 5 bin’den fazla çocuğun sahaya çıktığı turnuvalar düzenlendi. Türkiye’de 60 noktada futbol eğitimi; teknik, taktik, fiziksel ve zihinsel unsurları içeren eğitimler alan Futbol Teknik Eğitim Merkezleri, Futbol Kız Okulları ve bazı illerde ise kulüplerin altyapı takımlarının kendi aralarında gerçekleştirdikleri turnuvalarla HiF Günü kutlandı. Ülker’in çocuklara dağıttığı ürünler ve dengeli beslenme kitapları ise büyük ilgi gördü.

    Bu arada Dr. Yasemin Bradley’den çocuklara yönelik ‘Dengeli Beslenme’ kitapçığı da hazırlandı. Sağlıklı beslenip düzenli egzersiz yaparak sağlam bir vücuda sahip olabilmenin ipuçlarını veren ‘Dengeli Beslenme’ kitapçığı, Ülker’in desteği ile Dr. Yasemin Bradley tarafından çocuklar için hazırlandı. Doğru beslenmek için 10 altın kuralın da çocuklara anlatıldığı kitapçık 35 bin adet basılarak HİF projelerine katılan çocuklara dağıtılıyor.