Samuel Holmen:Abdullah Avcı İçin Oynamaktan Mutluyum

İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu Samuel Holmen, teknik direktörleri Abdullah Avcı‘nın çok iyi bir teknik direktör olduğunu belirterek, "Onun için oynamaktan mutluyum." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu Samuel Holmen, teknik direktörleri Abdullah Avcı‘nın çok iyi bir teknik direktör olduğunu belirterek, "Onun için oynamaktan mutluyum." dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu‘nun(TFF) resmi yayın organı TamSaha Dergisi‘nin sorularını yanıtlayan Samuel Holmen, teknik direktörleri Abdullah Avcı ve kariyeri hakkında bilgiler verdi.

Samuel Holmen, "Abdullah Avcı çok iyi bir teknik direktör, onun için oynamaktan mutluyum. Takımın geneline bakınca belki en iyi oyunculara sahip değiliz, bu tip oyuncuları alacak zengin bir kulüp de değiliz. Ama teknik direktörümüz elinde ne varsa onu çok iyi kullanabiliyor. Bu takımın en büyük sırrı Abdullah Avcı‘nın herkesi takımın önemli bir parçası olduğuna inandırması. Herkes kendini eşit derecede önemli hissediyor. Herkes takımın başarısı için çalışması gerektiğinin bilincinde. Daha az oynayan arkadaşlarımız da bu durumdan mutsuz değil. Çünkü teknik direktörlerinin ne kadar âdil olduğunu, zamanı gelince onlara da sıra geleceğini biliyor. Oyuncularını zorluyor ama her zaman âdil. Bu da onun en önemli sırrı. Oyuncularla ilişkileri başarılı, takımda herkes bulunduğu durumdan memnun. Tüm oyuncular her zaman ellerinden gelenin en iyisini yapmaya odaklanıyor. Sonuç olarak, onun yarattığı bu ortamla aile gibi olmayı başardık." ifdelerini kullandı.

"İsveç‘te küçük yaş gruplarında dahi belli bir seyirciye karşı oynuyordun. Burada ise boş tribünlerin önünde maçlara çıkıyorsun. Bu senin motivasyonunu etkiledi mi?" şeklindeki bir soruya ise Holmen, "İlk geldiğimde benim için çok farklı bir atmosfer oldu. Özellikle son kulübüm Bröndby‘nin çok iyi bir taraftar kitlesi vardı, her maçı dolu bir statta oynardık. Buraya gelip boş tribünlere oynamak büyük bir değişiklik oldu. Hayal kırıklığı olmadı, çünkü gelmeden önce bu durumdan haberdardım. Başlangıçta her şey yeniydi, o yüzden bu konuyu pek düşünmüyordum. Ama ilerleyen haftalarda seyirciyi özlemeye başladım. Büyük maçlarda dolu bir statta oynamayı tercih ederim. O yüzden büyük takımların sahalarındaki maçlar bizler için de daha güzel oluyor. Bizler futbolcuyuz ve taraftarımız bizleri motive ediyor. Biz de onları özlüyoruz." şeklinde konuştu.

Artık taraftarlarının olduğunu da dile getiren Holmen, şöyle devam etti: "Şanslıyız ki artık taraftarlarımız var. Onların maçlarımıza geliyor olmasından büyük bir mutluluk duyuyorum. Şu anda çok kalabalık değiller, ama her hafta sayıları artıyor. Söylediğim gibi ben taraftarlarımı mutlu etmek için de oynarım, onların varlığı ile mutlu olurum. Taraftar için kazanmak isterim. Bu yüzden artık daha mutluyum. Sayıları az da olsa, kendilerini adamış, inanan bir taraftar grubumuz var. Onlara teşekkür ediyorum. Umarım seneye daha da fazla olurlar."

Kariyeri ile ilgili soruları da yanıtlayan Holmen, burada olmaktan mutlu olduğunu ancak henüz yeterli olmadığını dile getirerek, "Çıkabileceğim en üst seviyeye çıkmak istiyorum. Büyük bir kulüpte oynamak istiyorum. Belki Türkiye‘de belki Avrupa‘daki başka bir ligde, bilemiyorum. Ama burada mutluyum ve iyi oynuyorum. Bu performansımı sürdürür, iyi oynamaya devam edersem, önünde sonunda büyük bir kulübe giderim. Şu sıralar önceliğim İsveç Millî Takımı‘ndaki yerimi geri almak. Eski teknik direktör Lars Lagerback ile millî takımda oynuyordum ama yeni teknik direktör geldikten sonra çağırılmamaya başladım. Bu sezon benim için iyi geçti, gelecek sezon daha da iyi oynayıp tekrar seçilmek istiyorum. Bunun olacağına da inanıyorum, çünkü millî takımda sahaya ilk 11 çıktığım dönemlerden çok daha iyi bir oyuncuyum. Umarım bu onların da dikkatini çeker." şeklinde konuştu.