Milletvekiline Destek İçin Bir Araya Gelen Gençler Futbol Turnuvası Düzenliyor

AK Parti Antalya Milletvekili Adaya Abdurrahman Arıcı‘yı desteklemek için kurulan 07 Arıcı Gençlik Grubu’nun düzenlediği, futbol turnuvası devam ediyor.

AK Parti Antalya Milletvekili Adaya Abdurrahman Arıcı‘yı desteklemek için kurulan 07 Arıcı Gençlik Grubu’nun düzenlediği, futbol turnuvası devam ediyor.

    12 Haziran seçimleri öncesi dostluk ve barışı pekiştirmek için Vali Alaaddin Yüksel Spor Kompleksi’nde düzenlenen ve 3 gün devam eden etkinlik yarın sona eriyor. Hakem, doktor, basın mensupları ve çeşitli kuruluşlardan 8 takımın katıldığı turnuvada 80 sporcu ve 10 hakem yer alıyor.

    AK Parti Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı, destek verdiği turnuvada hakem forması giyerek müsabaka yönetti. Sporcu kimliği ile bilinen eski Merkez Hakem Kurulu Üyesi Arıcı, amaçlarının 12 Haziran seçimleri öncesinde ‘dostluk ve barışı’ pekiştirmek olduğunu belirtti. Seçim stresinden kurtulmanın en iyi yollarından birinin spor olduğunu belirten Arıcı, şunları söyledi:

    “Siyasetle sporu iç içe götürmeliyiz. Siyaset her zaman sporun emrindedir. Milletvekilliğimin ilk devresinde de Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu‘nda çalıştım. Aynı zamanda ben eski bir futbol hakemiyim. Yıllarca da Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu’nda Kurul üyeliği yaptım. FİFA gözlemciliği yaptım bu birikimlerimi oraya yansıtmak istedim.

    O süreçte karşıma çıkan ilk çalışma Türkiye Futbol Federasyonu kuruluş yasası idi. Yasayı tamamladıktan sonra Futbol Federasyonu seçimlere gitti. Daha önce de beraber çalıştığım rahmetli Hasan Doğan Futbol Federasyonu Başkanı oldu. Milli sporcularımızın olimpiyatlarda daha iyi temsil edilebilmesi için Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Güreşçimiz Hamza Yerlikaya ile birlikte çalışmalar yaptık.

    Bin sporcumuza maaş bağlattık. Bu insanlar yıllardır mağdur edilmişlerdi. Türk bayrağını hem olimpiyatlarda hem dünyada dalgalandıran kişilerdi. Milli futbolculara 35 yaşına kadar askerliği tecil edilmesini sağladık.”

Antalya’nın ciddi bir stadyum ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Arıcı, seçimlerden sonra hemen girişimlerde bulunarak 40 bin kişilik bir stadyumu Antalya’ya kazandıracaklarını ifade etti.