Antalya, Sporda Marka Olacak Her İlçe Bir Spor Dalıyla Anılacak (Özel)

AK Parti Milletvekili Sadık Badak, Antalya’yı spor turizminde marka yapacak projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi.

AK Parti Milletvekili Sadık Badak, Antalya’yı spor turizminde marka yapacak projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Antalya’nın her ilçesinde bir spor dalının öne çıkacağını ve alt yapının ona göre hazırlanacağını anlatan Badak, Kepez’e stadyum, Döşemealtı’na hipodrom, Konyaaltına olimpik havuz, Alanya’ya veledrom, Serik ilçesine yatılı güreş okulu kazandıracaklarını ifade etti.

    AK Parti, spor turizmini Antalya’da geliştirme kararı aldı. Bu doğrultuda hazırlanan plana göre Antalya ilçelerinin adını bir spor dalıyla anılır hale gelecek. Büyüklüğü milyon dolarlarla ölçülen tesisler tamamlandığında Kepez futbolla, Konyaaltı yüzme, Muratpaşa tenis, Döşemealtı binicilik, Alanya bisiklet, Serik güreş sporuyla anılır hale gelecek. Spor turizmini önemsediklerini ve geliştirmeyi arzu ettiklerini dile getiren Badak, “Spor turizminin gelişebileceği ilçeler, özellikle Antalya’da. İlçelerin potansiyelinin yüksek olduğu düşüncesindeyiz. Antalya’nın ilçelerinde spor turizmini geliştirecek, alt yapıları yaygınlaştıracağız ve dağıtacağız. Spor turizmini ilçelerimizde yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu yönde çalışmalarımız var. Vatandaşlarımızın 12 Haziran’da partimize sağlayacağı desteklerle biz bu çalışmalarda güç kazanmış olacağız.” ifadesini kullandı.

    Kepez ilçesinde futbol turizminin ve futbol alt yapısının gelişmesini arzu ettiklerini anlatan Milletvekili Badak, “Futbol, basketbol gibi spor dallarının Kepez’de gelişmesini arzu ediyoruz. Kepez bölgesine yapılacak 30-35 bin kişilik UEFA standartlarında bir stadyumla sadece Antalyaspor’unkiler değil, İstanbul’da yapılmayan milli maçların Antalya’da yapılamasını istiyoruz. Hafta içi karşılaşmaların Kepez’de yapılmasını, bu yolla ilçe esnafına çok yönlü hareket gelmesini arzu ediyoruz. Yer konusunda ciddi çalışmalarımız var. Geçmişten gelen hukuki problemler var, onları aşmaya çalışıyoruz. Hukukun, kamuoyu vicdanının öngördüğü, teknik şartların oluştuğu noktalarda bu tesisleri kazandıracağız.” diye konuştu.

    Döşemealtı’nda binicilik sporunun geliştirileceğine değinen Badak, sözlerini şöyle sürdürdü:

    “O yöremizde halkımız atçılığa ve biniciliğe meraklıdır. Hem yetiştirir, hem de yarışlar yapılır. Oraya hipodrom kazandırmak istiyoruz. Bin dönümlük bir alan bulduk. Bunun hukuki prosedürlerini tamamlayacağız. Türkiye Jokey Kulübü bu yatırımı gerçekleştirecek. Gece yarışlarının yapılabileceği, klimalı locaları olan çok modern bir hipodromu Döşemealtı’na ve Antalya’ya kazandıracağız.”

     Badak, Konyaaltı’yla ilgili düşüncelerini ise şu sözlerle paylaştı:

     “Konyaaltı ilçemize uluslararası su sporlarının yapılabileceği kapalı ve açık olimpik yüzme havuzu kazandırmak istiyoruz. Konyaaltı’nda gerek denizde, gerekse de karada yapılacak su sporlarını destekleyeceğiz.”

    70’e yakın tenis kortuna sahip Muratpaşa’da bu sporun öne çıkarılacağını anlatın Sadık Badak, Serik, Korkuteli ve Elmalı ilçelerinde ise güreş sporunun destekleneceğini kaydetti. Korkuteli ve Elmalı’nın ardından üçüncü yatılı güreş okulunun Serik’e kazandırılacağını belirten Badak, “Elmalı ve Korkuteli’nde 30’ar kişilik güreş okullarımız var, bunlar faaliyette. Serik’te 100 yataklı güreş okulu kurmak istiyoruz. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü programına aldı, belediyeden yer bekliyoruz.” dedi.

    Alanya’da bisiklet sporunu geliştirmek için kapalı veledrom yaptırmak istediklerini dile getiren Milletvekili Badak, sözlerini şöyle sürdürdü:

    “Alanya’da bu sporun alt yapısı var. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı hemşerimizdir. Kendisinin başkanlığından sonra bisiklet sporu çok daha popüler hale geldi. Ayrıca Alanya’da 20 yıldır devam eden bir uluslararası triatlon yarışması var. Çok ciddi katılımcısı var.”

     Badak, ayrıca Alanya’da 7-8 adet golf sahası yapılmasını da destekleyeceklerini sözlerine ekledi.