2012 Londra Olimpiyat Meşalesi Tanıtıldı

2012 Olimpiyatlarına hazırlanan Londra, Olimpiyatların Büyük sponsorlarından Coca Cola‘nın düzenlediği organizasyon ile Olimpiyat meşalesini halka tanıttı.

İngiltere‘nin ünlü sanatçılarının yer aldığı basın tanıtımına Dizzee Rascal, Eliza Doolittle ve You me at Six grubu katıldı. Mayıs 2012‘de Yunanistan‘dan İngiltere‘ye ulaşacak Olimpik alev, düzenlenen 70 günlük turla İngiliz halkıyla buluşacak ve meşaleyi toplam 8.000 kişi taşıyacak.

Yunanistan‘dan gelecek meşale 19 Mayıs 2012 tarihinde Land‘s End‘den başlayarak 70 gün içerisinde günde 12 saat yolculuk yaparak 74 mekanı ziyaret edecek. Meşale, toplam 12.800 km yolculuk sonrasında olimpiyat stadına ulaşacak. 20 Temmuz tarihinde Londra‘ya ilk kez ulaşacak meşale Thames Nehri üzerinde Tower Bridge‘de düzenlenecek görkemli törenle Londra halkıyla bir araya gelecek.

Londra 2012 Olimpiyatları için İngiliz Tasarımcı Edward Barber ve Jay Osgerby 27 Temmuz‘da olimpiyat stadına ulaşacak meşaleyi hazırladı.

74 şehir arasında Bristol, Cardiff, Liverpool, Belfast, Glasgow, Aberdeen, Newcastle, Manchester, Sheffield, Nottingham, Oxford, Southampton ve Dover yer alırken komite ayrıntıları tekrar anons edeceğini bildirdi. Meşalenin adaları da ziyaret edeceği hatta Dublin‘e de kısa bir süreliğine gitme ihtimali olduğu belirtildi.

Gençleri olimpiyat oyunlarının en büyük parçası olarak gören Londra Olimpiyat Komitesi, meşalenin taşımında gençlere öncelik veriyor. Meşaleyi taşıyacak Mell Brown (24) "Olimpik meşaleyi taşımak büyük bir heyecan ve önemli bir tecrübe ve meşaleyle koşmak insan hayatında herhalde bir kez başa gelir" açıklamasında bulundu.

Meşaleyi taşıyacaklardan Cameron Foster ise "Geçmişte tekerlekli sandalye kullanmak zorunda kaldım ve bu bana çok fazla şey kattı, dolayısıyla olimpiyat meşalesi ile koşabiliyor olmak için benim için bir rüyaydı" diye konuştu.

Madalyalı Judocu Tom Davis, "Gençlerin ilgisini çekebilecek ve onları sporla ilgilenmeye davet edebilecek en güzel organizasyonlardan Olimpiyatların Londra‘ da olması çok büyük bir gurur ve inanıyorum birçok İngiliz genci bu atmosferden olumlu etkilenecek" şeklinde konuştu.

Olimpiyat Meşalesi ilk defa İngiliz sanatçıların ellerinde gözler önüne çıktı. Sanatçılar basın tanıtımın ardından Westfield alış-veriş merkezi içerisinde yer alan sahnede halka açık konser verdiler.

Kaynak: İHA