Trabzonspor Pes Etmiyor Trabzon (A.A)

Spor Toto Süper Lig‘de dün deplasmanda Bucaspor‘u 88. dakikada Umut‘un attığı golle 2-1 yenen Trabzonspor, ligin ikinci yarısında son anlarda attığı gollerle şampiyonluktaki iddiasını sürdürdü.

Ligde 76 puan ile averajla Fenerbahçe‘nin gerisinde 2. sırada yer alan bordo-mavililer, ikinci yarıdaki 7 maçın son 10 dakikası içerisinde attığı gollerle 19 puan toplayarak şampiyonluk yarışından kopmadı.

Trabzonspor, son 10 dakika içerisinde attığı gollerle Sivasspor, Manisaspor, Beşiktaş, Gençlerbirliği, Galatasaray ve Bucaspor deplasmanlarından galibiyetle dönerken sahasındaki Kayserispor maçında da beraberliklik elde etti.

Söz konusu 7 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik elde eden bordo-mavililer, böylece ligin son 2 haftasına girilen dönemde Fenerbahçe‘yi takibini devam ettirdi.

Trabzonspor‘un, söz konusu dönemdeki son 10 dakika içindeki gollerini 3 maçta Burak, 2 maçta Alanzinho, 1 karşılaşmada da Polonyalı oyuncu Glowacki ve Umut Bulut kaydetti.

Bordo-mavililer, ligin 21. haftasındaki Sivasspor maçını 85. dakikada Burak‘ın attığı golle 3-2, ligin 22. haftasındaki Manisaspor maçını da 86. dakikada Alanzinho‘nun golüyle 2-1 kazanmayı başardı.

Ligin 23. haftasındaki Kayserispor maçının 86. dakikasında Glowacki‘nin golüyle 3-3‘lük beraberliği sağlayan Karadeniz ekibi, ligin 24. haftasındaki Beşiktaş deplasmanında 88.dakikada Burak‘ın attığı golle rakibini 2-1 mağlup etti.

Ligin 26. haftasında Geençlerbirliği‘ni 90. dakikada da Alanzinho‘nun golüyle yenen karadeniz ekibi, ligin 28. haftasında 81. dakikada Burak‘ın golüyle Galatasaray‘ı 1-0, ligin 32. haftasında da Umut‘un golüyle Bucaspor‘u 2-1 mağlup etmeyi başardı.

-7 MAÇ-         

Trabzonspor‘un ligin ikinci yarısında son 5 dakika içerisindeki maçları ve gol atan oyuncuları dakikalarıyla şöyle:         

Sivasspor-Trabzonspor (2-3)......: 85. dakika Burak     

Manisaspor-Trabzonspor (1-2).....: 86. dakika Alanzinho     

Trabzonspor-Kayserispor (3-3)....: 86. dakika Glowacki     

Beşiktaş-Trabzonspor (1-2).......: 88. dakika Burak     

Gençlerbirliği-Trabzonspor (1-2).: 90. dakika Alanzinho

Galatasaray-Trabzonspor (0-1)....: 81. dakika Burak

Bucaspor-Trabzonspor (1-2).......: 88. dakika Umut

-TRABZONSPORLULARIN UMUDU FATİH TEKKE

Spor Toto Süper Lig‘de 76 puan ile Fenerbahçe‘nin arkasında averajla ikinci sırada yer alan Trabzonspor, ligin son 2 haftasında şampiyonluğa ulaşmak için Fenerbahçe‘nin puan kaybına ihtiyaç duyarken kentte bu hafta Ankaragücü formasıyla Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı‘na çıkacak bordo-mavililerin eski gol kralı Fatih Tekke‘den de gol bekleniyor.

Trabzon‘da yayın yapan Taka Gazetesi ilk sayfasında ‘‘Burak ve Umut attı sıra Fatih Tekke‘de‘‘ başlığıyla yer verdiği haberde, Umut‘un attığı golle ‘‘Bu can çıkmadıkça umut kesilmez‘‘ ifadesine yer verildi.

Trabzonspor‘un eski gol kralı olan oyuncusunun haftalardır Fenerbahçe maçına hazırlandığı ifade edilen haberde, bu futbolcudan gol beklendiği kaydedildi.

Haberde, Fatih Tekke‘nin yanı sıra Trabzonspor‘a Trabzon‘da gol atan kiralık oyuncusu Gabric‘in de ‘Fenerbahçe‘yi vuracak‘ oyunculardan olduğunu dile getirildi.

-‘‘ŞAMPİYONLUK FOTOĞRAFINA ONU DA KOYALIM‘‘

61 Gençlik Trabzonspor Taraftar Derneği Başkanı Özgür Özal, yaptığı açıklamada, Fatih Tekke‘nin, Trabzonspor‘un şampiyonluğunda kendisinin de payı olacağını dedirtecek bir oyun ortaya koyacağını düşündüğünü söyledi.

Özal, Fatih Tekke‘nin Trabzonluğunu ve Trabzonsporluğunu ortaya koyacağını belirterek, ‘‘Fatih, orada da olsam Trabzonluyum, burda da olsam Trabzonluyum diyecek. Şampiyonlukta benim de payım var dedirtecektir diye düşünüyorum. Şampiyon olalım, burdaki şampiyonluk fotoğrafına onu da ekleyelim‘‘ dedi.

Ligde son 2 hafta kalmasına karşın şampiyonluk ümitlerini hiç yitirmediklerini ifade eden Özal, ‘‘Ankaragücü‘nün Fenerbahçe‘den puan alacağına inanıyoruz. Biz de kalan 2 maçımızı kazanarak inşallah sezon sonunda özlemini çektiğimiz şampiyonluğa ulaşacağız‘‘ diye konuştu.

-4 SEZONDA BOŞU YOKTU-

Kaynak: AA