Sivasspor Ligde Kalmayı Garantiledi

Spor Toto Süper Lig‘in 32. haftasında evinde ağırladığı Ankaragücü ile 1-1 berabere kalarak ligde kalmayı garantiledi. Maç sonu basın toplantısında konuşan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Gerçekten zoru başardık. Çünkü ben burada göreve başladığımda düşme hattındaki en büyük adaylardan bir tanesiydik" dedi.

Sivasspor‘un tek golünü atan Sedat Bayrak düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada Buca‘da alınan galibiyetin ardından ligde kaldıklarını fakat bu maçta matematiksel olarak garantilediklerini belirterek, "Matematiksel olarak ligde kalmayı garantiledik ama biz Buca‘daki galibiyetten sonra ligde kalmıştık aslında. Takım olarak Buca‘daki farklı galibiyet bizi ligde bırakmıştı. Onun moraliyle dört maç üst üste kazandık. Biz ligi haftalar öncesinde bitirmiştik. Maça iyi başladık, iyi mücadele ettik.

Ankaragücü de kapanmadı, iyi mücadele etti. Zevkli bir mücadele oldu" şeklinde konuştu.

Mehmet Nas ise kalan iki maçı en iyi şekilde geçirmek istediklerini söyleyerek, "Bizim için sıkıntılı geçen sezonun ardından her ne kadar iki, üç hafta öncesinden rahatlamış olsak da bugün Ankaragücü maçıyla lig bitti bizim için. Çok şükür en azından bu sene ligde kaldık. Kalan iki haftayı da iyi bir şekilde geçirmek istiyoruz" dedi.

Sivassporlu bir diğer futbolcu Hayrettin ise sezon boyunca yaşadıkları stresi bu maçla birlikte attıklarını kaydederek, "Bizim için önemli bir maçtı. Bu maç oynadığımız 32 maçın tamamen bir yüküydü diyebiliriz. İnanılmaz derecede stresli maçlar yaşadık. Bu durumlara gelmek istemezdik hiçbir zaman" ifadelerini kullandı.

ÇALIMBAY: "ZORU BAŞARDIK"

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise maç sonu yaptığı açıklamada ligde kalmayı garantileyerek zoru başardıklarını söyledi. Çalımbay, "Her şeyden önce çok mutluyuz. Ben burada göreve başladığımdan beri tek hedefimiz iyi bir yerde kümede kalıp bitirmekti. Onu da başardık. Bütün camiayı, arkadaşlarımızı hepsini kutluyorum. Gerçekten zoru başardık. Çünkü ben burada göreve başladığımda düşme hattındaki en büyük adaylardan bir tanesiydik. İkinci yarı yaptığımız transferler ve oynadığımız oyunun

karşılığında da ligin bitimine iki hafta kalmasına rağmen kümede kalmayı garantiledik. Tabi ki bundan camia olarak büyük dersler çıkarmamız gerekiyor. Çünkü iki sene önce Sivasspor mükemmel yerdeydi ama iki yıldır sıkıntılar yaşıyor. Biz bunların hepsini gördük, hepsinden ders çıkaracağız. Burada göreve devam ettiğimiz taktirde mutlaka çok büyük değişiklikler, iyi şeyler yapacağız. Sivasspor inşallah böyle sıkıntılı günler yaşamayacak" ifadelerini kullandı.

Bugünkü maçta alınan bir puanın üç puandan daha değerli olduğunu kaydeden Çalımbay, "Çok iyi oynadık. Maçı kazanmak için ne gerekiyorsa hepsini yaptık. Karşımızdaki takım Ankaragücü takımıydı. Bana göre Türkiye liglerindeki en iyi takımlardan bir tanesi. Herkesin kafasında ‘Ankaragücü sıkmaz, iddiaları yok‘ dediler. Ankaragücü kazanmak için ellerinden gelen her şeyi yaptı. Bütün forvetlerini, her şeylerini kullandılar sırf maçı kazanmak için. Gerçekten de ortaya mükemmel bir mücadele çıktı. İki takımda

kazanmak için oynadı. Biz mutluyuz, oyundan hiçbir zaman kopmadık. Hak ettiğimiz bir puanı aldık. Bir puan bugün bizim için üç puandan daha çok değerli" dedi.

Çalımbay ligin bitmesini beklemeden önümüzdeki sezonun planlarını yönetim ile birlikte yapacaklarını da sözlerine ekledi. Sözleşmesi biten futbolcularla bu hafta görüşeceklerini kaydeden Çalımbay önümüzdeki sezon en az 5-6 tane çok iyi futbolcunun transfer edilmesinin şart olduğunu söyledi.

BAKKAL: "İSTANBUL‘A EN İYİ ŞEKİLDE MÜCADELE ETMEK İÇİN GİDECEĞİZ"

Maç sonu basın toplantısında konuşan Ankaragücü Teknik Direktörü Mesut Bakkal Sivas‘ı unutmasının mümkün olmadığını söyleyerek, "Benim Sivas‘ı unutmam mümkün değil. Maçtan önce gösterilen ilgi ve alaka için herkese teşekkür ederim. Çok güzel günler geçirdik burada, kümede beraber kaldık. Sivas‘ı unutmam mümkün değil" dedi.

Bakkal golü atan takımın kazanacağı bir maç olduğunu kaydederek, "Maçı kazanabilirdik de kaybedebilirdik de. İki takımın da pozisyonları var. Biz özellikle benim dönemimden sonra dokuzuncu maç ve bir mağlubiyetimiz var. Hala yenilmezlik devam ediyor ve puan almaya devam ediyoruz. Bu bizim için sevindirici. Kazanmak için oynadık, Sivas‘ta kazanmak için oynadı ama puanlar paylaşıldı. Atanın galip geleceği bir maçtı. Önümüzdeki hafta Kadıköy‘e gidiyoruz" ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki hafta şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaşacaklarının hatırlatılması üzerine Ankaragücü Teknik Direktörü Mesut Bakkal, İstanbul‘a en iyi şekilde mücadele etmek için gideceklerini belirtti. Bakkal, "Benim oyuncularım yakışanı yapacaktır, iyi mücadele edeceğiz. Rakibin şampiyonluğa oynaması önemli değil bizim ne yapacağımız önemli. Biz çıkacağız her zamanki gösterdiğimiz mücadeleyi orada da göstermek için mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.

Ankaragücü futbolcusu Bednar da Anneler Günü‘nü kutlayarak, "1-1‘lik sonuç iyi bir sonuç. Sivasspor ilk yarı iyi oynadı, baskı yaptı. Deplasman maçında güzel bir gol gördük Sestak‘tan. 1-1 adil bir sonuç olduğunu düşünüyorum" dedi. Ankaragüçlü bir diğer futbolcu Özgür ise kalan maçlarını en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini söyledi. Özgür, "Gerçekten iyi bir mücadele oldu. 1-0 öne geçtik ama avantajımızı devam ettiremedik. İki takımı da tebrik ediyorum. Kalan iki maçımızda puan ve puanlar almak

istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA