Samsunsor, Bank Asya 1. Lig‘e ‘Şampiyon‘ Olarak Veda Edecek

Samsunspor, görkemli bir kutlama ile Bank Asya 1. Lig’e veda edecek. Süper Lig‘e çıkmayı geçtiğimiz hafta garantileyen kırmızı - bezaylılar, son maçında 19 Mayıs Stadyumu‘nda Çaykur Rizespor’u ağırlayacak.

Samsunspor, görkemli bir kutlama ile Bank Asya 1. Lig’e veda edecek. Süper Lig‘e çıkmayı geçtiğimiz hafta garantileyen kırmızı - bezaylılar, son maçında 19 Mayıs Stadyumu‘nda Çaykur Rizespor’u ağırlayacak.

    Güngören Belediyespor maçı ile Süper Lig‘e çıkmayı garantileyen kırmızı - beyazlılar, Gaziantep deplasmanından beklemediği bir skorla dönerek, şampiyonluk şansını da zora soktu.

    Son maçını Karadeniz’in diğer bir temsilcisi Çaykur Rizespor ile kendi evinde oynayacak olan Samsunspor’u zorlu bir hafta bekliyor. Çaykur Rizespor’un mutlak surette puan için oynayacağı karşılaşmada ev sahibi takımı en çok rehavet tedirgin ediyor.

    Süper Lig‘e çıkan bir takımın oyuncularını motive etmenin zor olduğunu düşünen teknik heyet ise en azından bir puan almanın hesabını yapıyor.

    Samsunspor camiasının beklentisi ise Spor Toto Süper Lig’e şampiyon takım olarak çıkabilmek. Kırmızı - bezaylıların Çaykur Rizespor önünde alacağı bir puan, bu beklentiyi gerçekleştirecek. Aksi durumda ikili averajı iyi olan Mersin İdmanyurdu şampiyon olacak.

    Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşısında hiç beklenmedik bir futbol sergilemenin tamamen konsantrasyon eksikliğinden kaynaklandığını, süper lige çıkan bir takımı motive etmenin de bu anlamda hayli zor olduğunu söyledi.

    Hafta sonu kendi saha ve seyircisi önünde misafir oldukları ligde son maçını Çaykur Rizespor ile oynayacaklarını hatırlatan Kalpar, “Rakibimiz Play Off için mücadele veriyor. Bize karşı kazanma arzusu içinde olup, rakiplerinin de puan kaybetmesini bekleyecekler. Zor bir maç olacak. ‘Şampiyon Samsunspor’ için sahaya çıkıp en iyi şekilde mücadelemizi vereceğiz.” diye konuştu.

    BANK ASYA’NIN EN KRİTİK HAFTASI YAŞANACAK

    Bank Asya 1. Lig’de Samsunspor ve Mersin İdmanyurdu’nun ardından Süper Lig‘in üçüncü takımı Play Off grubundan çıkacak.

    Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Play - Off’u garantilerken; Orduspor, Çaykur Rizespor, TKİ Tavşanlı Linyitspor, Boluspor ve Kayseri Erciyespor, bu hafta son kozlarını oynayacak.

    Ligin Karadeniz temsilcilerinden Çaykur Rizespor, play - off için bütün ümitlerini Samsunspor karşısında alacağı puana bağlarken, Orduspor ise Denizlispor deplasmanında puan için ter dökecek. TKİ Tavşanlı Linyitspor ile Boluspor kendi evinde, Kayseri Erciyespor, Giresunspor deplasmanında puan alıp, rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek. Kısaca Play Off şansı için her takım bu hafta kendisi dışında rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek.