Bursa Valiliği, Yaşananları Tff‘ye Anlatacak

Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında taraftar olayları nedeniyle başlamadan iptal edilen Bursaspor-Beşiktaş maçı sebebiyle Yeşil-beyazlı camia sıkıntılı günler yaşıyor.     

Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında taraftar olayları nedeniyle başlamadan iptal edilen Bursaspor-Beşiktaş maçı sebebiyle Yeşil-beyazlı camia sıkıntılı günler yaşıyor.     

    Türkiye Futbol Federasyonu‘nun perşembe günü vereceği kararı bekleyen Bursa kamuoyu, taraftarın çıkardığı olaylar sebebiyle Bursaspor’un cezalandırılmasını istemiyor. Saha dışında gerçekleşen olayların Beşiktaş takımı ve taraftarına yönelik olmadığını dile getiren Bursaspor yönetimi, taraftarlar ile polis arasında gelişen olayların kendilerinden bağımsız oluştuğunu vurguluyor.

VALİLİK RAPOR HAZIRLIYOR

Konuyla ilgili Bursa Valiliği’nin de Emniyet Müdürlüğü ile birlikte Futbol Federasyonuna gönderilmek üzere bir rapor hazırladığı öğrenildi. Olayların gelişim süreci, niteliği ve boyutu konusunda kapsamlı bilgilerin yer alacağı rapor, Bursaspor’a verilmesi muhtemel cezaların önüne geçmeyi amaçlıyor. Kısa sürede tamamlanması beklenen rapor, bir iki gün içerisinde federasyonuna gönderilecek.

KOÇ: “BURSASPOR’UN ÜZERİNE KIYAMET KOPARTILMASIN”

    Cihan Muhabirinin sorularını yanıtlayan Bursaspor Yönetim Kurulu üyesi İrfan Koç, yaşananlar nedeniyle Bursaspor’un üzerine kıyamet kopartılmaya çalışıldığını söyledi. Çifte standart istemediklerini dile getiren Koç, İnönü Stadı’nda Bursaspor taraftarları bıçaklanırken maç oynatanların, Bursa’daki olaylar üzerine maç iptal etmesine tepki gösterdi.

    “Herkes İnönü’de yaşanan olayların boyutunu hatırlasın” diyen Koç, şunları dile getirdi:

    “Oradan hiçbir şey olmamış gibi üstünü kapatanlar Bursa’da yaşananları abartmasın. Bu işi kim başlattı hatırlasınlar. İnönü’de o kadar olay olurken maç yapıldı. Taraftarlarımız bıçaklandı, hiç suçumuz yokken bize de ceza verildi. Burada Beşiktaş takımı bile stada getirilmedi. Biz çifte standart istemiyoruz. Biz barış elimizi uzattık. Sayın Valimiz bir iyi niyet gösterdi. Sayın valimiz bu şekilde olaylar çıkacağını elbette bilemezdi. Bizimde elimizde bir şey yoktu. Kimse Bursaspor’u suçlamaya çalışmasın. Bursaspor’un olaylarla hiç alakası yok. Herkesi sağduyuya davet ediyoruz. Bursaspor’un üzerinde kimse kıyamet koparmasın.”

19 KİŞİNİN SORGUSU SÜRÜYOR

    Bu arada, olaylara karıştığı tespit edilen 19 kişinin emniyetteki sorgusu devam ediyor. Dün adliyeye sevk edilen zanlıları, savcının ek süre vermesi üzerine yeniden emniyete getirilmişti. Olayla ilgili görüntü ve fotoğrafları detaylı şekilde izleyen Bursa Emniyet Müdürlüğü ise, polise saldıran şahısları tespit etmeye çalışıyor.

    Öte yandan gözaltı sayısının artması bekleniyor.