Asya Şampiyonlar Ligi’Nde Grup Son Tur Maçları Oynanacak



Mart ayı başında başlayan Asya Şampiyonlar Ligi’nde grup elemelerinde sona gelindi.

10 ve 11 Mayıs’ta oynanacak grup elemleri son tur maçları ile birlikte şampiyonada bir üst tura kalacak tüm takımlar da netleşmiş olacak.

Şampiyonada C, D, G ve H gruplarındaki sekiz maç yarın, A, B, E ve F gruplarındaki diğer sekiz maç ise 11 Mayıs’ta oynanacak.

Özbekistan’ın C Grubu‘nda yer alan ve bir önceki karşılaşmada gruptan çıkmayı garantileyen temsilcisi Bunyodkor yarın Suudi Arabistan’ın grup lider El İttihad takımıyla ile deplasmanda karşılaşacak. Taşkent’teki ilk maçta Bunyodkor rakibine 1-0 yenilmişti.

Şampiyonlar liginde B Grubu‘nda yer alan Özbekistan’ın bir diğer ekibi Pahtakor ise 11 Mayıs’ta Katar’ın grup lideri El Sadd takımını ağırlayacak. Gruptan çıkma şansını bir önceki oyunda kaybeden Pahtakor ilk maçta rakibine 2-1 mağlup olmuştu.

1 Mart’ta başlayan şampiyonda beşinci tur maçları sonunda A Grubu’nda İran’ın Sepahan takımı 10 puanla ilk sırada yer alıyor. B Grubu’nda ise Katar’ın El Sadd takımı 9 puanla lider durumda.

C Grubu’nda ise Suudi Arabistan’ın El İttihad takımı 10 puanla ilk sırada yer alırken, D Drubu‘nda ise İran’dan Zobahan 13 puanla önde gidiyor.

E Grubu’nda Çinli ekip Tianjin Teda 10 puanla ön sırada yer alırken F Grubu’nda ise Japonya’dan Nagoya Grampus ekibi yine 10 puanla lider durumda.

Şampiyonanın G Grubu’nda Güney Koreli ekip Hyundai 12 puanla ilk sırada yer alırken son grup H’de ise bir diğer G.Koreli ekip Samsung 9 puanla önde gidiyor.

10 ve 11 Mayıs’ta yapılacak grup elemleri son tur maçları sonunda gruplarında ilk iki sırada yer alacak takımlar bir üst tura yükselerek şampiyonadaki mücadeleye devam edecek. Diğer takımlar ise şampiyonaya veda edecek.