Türkiye Dhl Grand Prix‘inin Ardından

Türkiye DHL Grand Prix‘ini Red Bull takımından Alman pilot Sebastian Vettel kazanırken, takım arkadaşı Mark Webber‘de ikinci oldu ve böylelikle Red Bull takımı ‘Double‘ yapmış oldu. Alman pilot Sebastian Vettel İstanbul Park‘ta aldığı 1.lik ile 4 yarış sonunda genel klasmanda puanını 93‘e çıkarırken liderliğini korudu.

İstanbul DHL Grand Prix‘inin bu yıl, geçen yıla göre daha çok ilgi gördüğü gözlenirken Ferrari takımı da İspanyol Pilotu Fernando Alonso‘nun 3.‘lüğü elde etmesi sonucu bu yıl ilk defa podyum görmüş oldu.

Yarışın ardından İHA Muhabirine açıklamalarda bulunan Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Mümtaz Tahincioğlu Formula 1‘in İstanbul‘daki geleceği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Tahincioğlu, öncelikle yarışın çok zevkli geçtiğini belirterek, "Öncelikle güzel bir yarış olduğunu söylemek istiyorum. Yarışın iyi olması için hazırlıkların da iyi olması gerekiyordu. Red Bull takımı da iyi hazırlandıkları için burada zaferi elde ettiler ve liderliklerini sürdürüyorlar. Bizi sevindiren

ise yarışa ilginin geçen yıla oranla daha fazla izleyicinin burada olmasıydı. Ama hala bizim seyirci eksikliğimizin olduğuna inanıyorum. İnşallah ilerleyen zamanlarda bu kültürü değiştirecek imkanları yaratabiliriz" diye konuştu.

"FORMULA 1‘İN TÜRKİYE‘DEKİ GELECEĞİNİN ŞU ANDA NEGATİFTEN POZİTİFE DOĞRU DÖNDÜĞÜNÜ SÖYLEYEBİLİRİM"

Formula 1‘in Türkiye‘deki geleceği hakkında da açıklamalarda bulunan Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Tahincioğlu, Formula 1‘in patronu Bernie Ecclestone ve Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ile bir görüşme yaptıklarını ve Formula 1‘in Türkiye‘deki geleceğinin şu anda negatiften pozitife doğru döndüğünü söyleyerek, "Bunu rağmen daha çok çalışmamız gerektiğine inanıyorum. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ve Bernie Ecclestone ile oturduk konuştuk. Ortak bir çalışma yapma kararı

aldık. Ecclestone da gayet iyi niyetle bu işin devamını istediğini bize bildirdi. Bunun için de değişik alternatifler sunuldu. Alternatifler herkes tarafından benimsendi fakat ilerleyen günlerde bir kaç toplantı daha yapmamız gerekiyor. Formula 1‘in Türkiye‘deki geleceği negatiften pozitife döndüğü için en azından konuyu tartışma ortamını bulduk. Zaten temel sıkıntı pistin yıllık ücret olmakla beraber 13.5‘dan 26 milyon dolara çıkarılması. Ama sadece para olduğunu söyleyemem. Çünkü Ecclestone‘ın söylediği

rakamdan çok Türkiye‘de Formula 1‘e olan ilginin az olması, Formula 1‘in promosyon ve reklamının yapılmamasıydı. Türkiye‘nin bunun arkasında durmasını istiyor. İlk geldiği senedeki ilgiyi artık göremediğini söyledi. Türkiye‘nin bu işi sahiplenmesi gerektiğini de ayrıca belirtti. Şu anda konuşularak oluşturulan bir platform var. Tahmin ediyorum yapılacak bir kaç toplantıdan sonra yaşanacak gelişmeler gelecek senelere dair tekrar sözleşme yapma imkanı sağlayacak" ifadelerini kullandı.

ÜNLÜLERDEN FORMULA 1‘E İLGİ

Öte yandan yarışı izlemeye gelenler arasında Beşiktaşlı yıldız futbolcular Portekizli Hugo Almeida ile İspanyol Futbolcu Guti, Galatasaray‘ın Avusturalyalı yılıdızı Lucas Neill, Fenerbahçe Ülkerli Milli Basketbolcu Mirsad Türkcan ve oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ da yarışı izleyenler arasında yer aldı.

Kaynak: İHA