Türkiye: 3 - İtalya: 0

Salon: TVF Başkent

Salon: TVF Başkent

Hakemler: Alexey Pashkevıch (Rusya) , Katarzyna Sokol (Polonya)

Türkiye: Şeyma 7, Kübra 7, Ece 7, Damla 7, Çağla 7, Ceylan 6, Dilara 6 (Libero), Buket 6,

İtalya: Perinelli 5, Melandri 5, Gobbi 5, Bosetti 5, Chırıchella 5, Scacchetti 5, Bruno 5 (libero), Maruotti 5, Lestini 5, Carraro 5

Setler: 25-21, 25-22 , 25-19

Yıldız kızlarda Türkiye Avrupa Şampiyonu oldu. Bir haftadır Ankara’da devam eden Avrupa yıldız Kızlar Voleybol Şampiyonası finalinde İtalya’ya adeta ders veren Ay Yıldızlı ekibimiz rakibini 3-0 yenerek tarihinde ilk kez kupayı kazanma başarısı gösterdi.

    Karşılaşmanın ilk seti yüksek tempoda ve savunmaların üst düzeyde oynanmasıyla büyük bir çekişmeye sahne oldu. İtalya Perinelli ile kenardan iyi hücumlar etti. Servisleri de iyi kullanan İtalya birinci setin ilk teknik molasını 8-4 önde tamamladı.

    Molanın ardından daha iyi hücum organizasyonları yapan Türkiye, özellikle ortadan Kübra ile sayılar buldu. İkinci teknik molayı 16-14 önde geçen milli takımımız, arka alandan çıkarttığı manşetler sonrasında skoru lehinde tutmayı başardı. Setin son bölümüne kaçan servisler damgasını vurdu. Hücum yapmakta zorlanan İtalya’ya karşı ortadan hızlı hücumlarla karşılık verince milli takımımız seti 25-21 kazandı.

    İkinci sette Ece-Kübra ikilisi yaptıkları bloklarla İtalya’ya geçit vermedi. Pasör Çağla’nın arka alandan gelen manşetleri hücum gücü yüksek oyuncalarla değerlendirmesi sonrasında milli takımımız setin ilk teknik molasını 8-7 önde tamamladı. İtalya’nın manşet yükünü çeken Bruno takımını ateşleyen isim olarak bu sette sahneye çıktı.

    Scachetti ile sayılar bulan İtalya, seti bırakmak istemese de taraftarında desteğini arkasına alan milli takım ikinci teknik molayı 16-14 önde tamamladı. Millilerin yaptığı bloklar sonrasında adeta şok yaşayan İtalya, setin son bölümünde manşette problemler yaşayınca seti 25-22 kaybetti.

    Üçüncü sette ise , bloklar her iki takımında hücum direncini kırdı. Üçüncü setin ilk teknik molasını 8-6 önde geçen Türkiye, oyun disiplininden kopan İtalyanlar karşısında ikinci teknik molayı da 16-10 önde geçti.

    Milliler setin son bölümünde sıkıntı yaşamasına rağmen oyundan kopmadı ve seti 25-19 maçı da 3-0 kazanarak Avrupa Şampiyonu oldu.