Manchester Unıted şampiyonluğa çok yakın

Premier Lig'de haftanın mücadelesinde Manchester United sahasında Chelsea'yi 2-1 mağlup etti. Sir Alex Ferguson'ın öğrencileri, kalan iki maçtan bir puan alması halinde şampiyonluğunu ilan edecek.

Old Trafford Stadı‘ndaki mücadelede, bu sezon sahasında hiç maç kaybetmeyen 73 puanlı lider Manchester United ile ligde son 10 maçtır yenilmeyen ve liderle arasındaki 15 puanlık farkı 3 puana kadar düşüren son şampiyon Chelsea karşı karşıya geldi. Son 6 yılda iki takım da 3‘er kez şampiyon olma başarısını gösterdi.

İki ekip bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde eşleşmiş ve tur atlayan taraf Manchester United olmuştu.

Chelsea Menajeri Carlo Ancelotti, Stamford Bridge Stadı‘nda 2-1 kazandıkları ligdeki ilk maçta, ilk 11‘de sahaya sürdüğü golcü futbolcular Torres ve Anelka‘yı yedek kulübesinde oturturken, güçlü rakibi karşısında Drogba, Malouda ve Kalou ile gol aradı.

Manchester United maça adeta golle başladı. Henüz ilk dakikada Park Ji-Sung'un ara pasında topla buluşan Hernandez, şık bir vuruşla kaleciyi mağlup etti ve durum 1-0 oldu. 8. dakikada Rooney, uzak mesafeden harika vurdu ancak Cech topu kornere çeldi. Chelsea, 18. dakikada Drogba ile önemli bir fırsat yakaladı ancak Drogba'nın yakın mesafeden vuruşu isabetli olmadı. 23. dakikada gelişen Manchester United atağında Park ile güzel bir paslaşmaya giren Giggs, Vidic'e al da at dercesine bir orta gönderdi. Vidic'de rahat pozisyonda güzel bir kafa golüyle skoru 2-0'a getirdi.

Bu golün ardından Chelsea toparlanarak maça ortak olmaya çalıştı. Manchester United kalesini şut yağmuruna tutan konuk ekipte 25. dakikada Kalou'nun kafa vuruşunda Van der Sar gole izin vermedi. Dönen topu tamamlamak isteyen Ivanovic'in şutu ise yan ağlarda kaldı. 31. dakikada Drogba'nın kullandığı serbest vuruşta Van der Sar köşeye giden topu çıkartmayı başardı. Kalan dakikalarda iki ekipte girdiği pozisyonları deerlendiremedi ve Manchester United soyunma odasına 2-0 önde girdi.

İlk yarıda skor avantajını eline geçiren Manchester United, ikinci devrede tempoyu oldukça düşürdü. 53. dakikada sağ kanattan bindirme yapan Valencia, topu ortaya çıkarttı. Top ceza sahası içinde Lampard'ın koluna çarptı ancak hakem devam dedi. 65. dakikada Alex'in ceza sahası dışından vuruşunda Van der Sar bir kez daha başarılıydı. 68. dakikada Chelsea aradığı golü Lampard ile buldu. Ramires'in ortasında Ivanovic topa kötü vurdu ancak bu şut Lampard'a pas oldu ve Lampard yakın mesafeden topu ağlara gönderdi:2-1.

Bu gole hemen cevap vermek isteyen Manchester United'da 69. dakikada Rooney yakın mesafeden vurdu ancak Alex araya girerek mutlak bir golü engelledi. 82. dakikada ev sahibi ekip Rooney ile gole bir kez daha yaklaştı. Rooney'nin ceza sahası dışından ilk vuruşunda top defanstan geri dönerken, ikinci vuruşu az farkla auta gitti. 86. dakikada Valencia'nın güzel ortasında Hernandez yakın mesafeden vurdu ancak top kaleyi bulmadı. 88. dakikada gelişen Chelsea atağında Torres ceza sahası içinden vurdu ancak şutu isabetli değildi. 89. dakikada Giggs'in pasında topla buluşan Hernandez, önemli bir fırsatı daha değerlendiremedi. Maçta başka gol sesi çıkmayınca, Manchester United sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu.

BERABERLİK YETİYOR


Chelsea‘yi 2-1 yenen Manchester United, en yakın takipçisi ile puan farkını 6‘ya çıkarırken, şampiyonluk için de büyük avantaj yakaladı.

Liverpool ile birlikte 18‘er şampiyonluğu bulunan ‘‘Kırmızı Şeytanlar‘‘a 19. şampiyonluk için kalan iki maçta bir beraberlik yetiyor.

Matematiksel olarak Chelsea‘nin de şampiyonluk iddiası devam ediyor. Lider Manchester United‘ın son iki haftayı puansız kapaması halinde Chelsea maçlarını kazanırsa iki takımın puanları eşitlenecek. Bu durumda genel averaja bakılacak. Gol averajlarının da eşit olması halinde şampiyonu belirlemek için iki takım maç yapacak.

Manchester United, ligdeki son iki maçında Blackburn Rovers ve Blackpool, Chelsea ise Newcastle United ve Everton ile karşılaşacak.

Manchester Unıted şampiyonluğa çok yakın

Kaynak: AA