Karabükspor Fenerbahçe maçı sonucu (0-1)

Karabükspor Fenerbahçe maçı nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Karabükspor Fenerbahçe maçı 0-1 bitti. Karabükspor Fenerbahçe maçı foto galeri.

Spor Toto Süper Lig'de 32. hafta maçında Kardemir Karabükspor deplasmanına konuk olan Fenerbahçe, Uruguaylı savunma oyuncusu Diego Lugano'nun attığı golle üç puanı hanesine yazdırdı ve averajla liderliğini sürdürdü.

Spor Toto Süper Lig'de 32. hafta maçında Kardemir Karabükspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmada Fenerbahçe rakibini tek golle mağlup ederek şampiyonluk mücadelesinde önemli bir galibiyet aldı.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golü 66. dakikada Diego Lugano kaydetti.

MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

MAÇTAN ÖNEMLİ KARELER İÇİN TIKLAYINIZ

Bu galibiyetin ardından Fenerbahçe puanını 76'ya yükseltti. Fenerbahçe, Trabzonspor'un kazandığı haftada averajla liderliğini sürdürdü. Kardemir Karabükspor ise 41 puanda kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de bir sonraki hafta Kardemir Karabükspor, Medical Park Antalyaspor deplasmanına konuk olurken, Fenerbahçe kendi sahasında Ankaragücü'nü ağırlayacak.

EMENİKE KADRODA YER ALMADI

Kardemir Karabükspor'un golcü oyuncusu Emenike, Fenerbahçe maçı kadrosuna alınmadı.
Nijeryalı oyuncunun sakatlığının sürdüğü, bu nedenle de kadroya alınmadığı öğrenildi. Emenike'nin yerine gol bölgesinde Angelov görev aldı.

DIA KAFİLEDE YOK

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında deplasmanda Kardemir Karabükspor ile karşılaşan lider Fenerbahçe'de kadroya 20 futbolcu alınırken, sakatlığı süren Dia kafilede yer almadı.

Teknik direktör Aykut Kocaman, Karabük kafilesinde 3'ü kaleci olmak üzere toplam 20 futbolcuya yer verdi. Tedavisi devam eden Issiar Dia, kadroya alınmazken, Özer Hurmacı, Bilica, genç oyuncular Ertuğrul Taşkıran, Okan Alkan, Hasan Erbey, Berk Elitez de İstanbul'da kaldı. Kafilede, Volkan Demirel, Mert Günok, Serkan Kırıntılı, Gökhan Gönül, Joseph Yobo, Diego Lugano, Bekir İrtegün, Andre Santos, Caner Erkin, Gökay İravul, Cristian Baroni, Emre Belözoğlu, Mehmet Topuz, Selçuk Şahin, Uğur Boral, Alex de Souza, Miroslav Stoch, Daniel Güiza, Semih Şentürk, Mamadou Niang yer aldı.

KARABÜKSPOR ETKİLİ BAŞLADI

Ev sahibi Kardemir Karabükspor, Fenerbahçe karşısında maça daha istekli başladı. Fenerbahçe orta sahayı kalabalık tutarak rakibine boşluk vermemeye çalışırken, Karabükspor savunması orta sahaya oldukça yakın bir şekilde maça başladı. Mücadelede ilk tehliki atak da ev Karabükspor'dan geldi. 3. dakikada Seric'in ceza sahasına yaptığı ortada Angelov topu kafayla indirdi. Yasin Avcı önünde kalan topa çok sert vurdu ama meşin yuvarlak direğin üzerinden dışarı gitti. İki dakika sonra ise Cernat'ın ceza sahası içinden çektiği şutta Volkan Demirel gole izin vermedi.

ALEX'İN ŞANSSIZLIĞI

İlk on dakikalık bölümden sonra rakip sahada daha çok görünmeye başlayan Fenerbahçe, Kardemir Karabükspor kalesinde geliştirdiği ilk ciddi hücumda gole çok yaklaştı. 11. dakikada ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Alex, şutunu çekti ama meşin yuvarlak savunmaya çarparak direğin dibinden kornere gitti.

ANGELOV KRİTİK POZİSYONLARDA

Karşılıklı pozisyonlarla geçen maçta Kardemir Karabükspor cephesi 16. dakikada kritik bir noktada yaşanan ikili mücadele sonrasında hakem Bülent Yıldırım'a yöneldi. Savunma arkasına seken topta Angelov ceza sahasına girmek üzereyken Yobo rakibini yakalamak için koşusunu yaptı. Bu sırada Angelov yerde kaldı ve hakem Bülent Yıldırım'dan faul kararı bekledi. Yıldırım ise pozisyonda bir şey olmadığını işaret etti.

Fenerbahçe'ye göre ileride daha etkili olan Karabükspor, 23. dakikada geliştirdiği atakta gole çok yaklaştı. Yasin'in çaprazdan çektiği şuttta kaleci Volkan topu elinden sektirdi. Sonrasında meşin yuvarlak Angelov'a çarparak direğin dibinden dışarı gitti.

OYUN SIKIŞTI KALDI!

İlk yarının kalan bölümünde iki takım da orta sahayı geçmekte zorlandı. Kalabalık orta saha anlayışı Karabükspor ve Fenerbahçe'nin etkili pozisyonlar geliştirmesine engel olunca, çalan son düdükle birlikte takımlar soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.

İKİNCİ YARI FENERBAHÇE ETKİSİ

Fenerbahçe ikinci yarıya oldukça etkili başladı. İkinci yarıya Alex'in etkili şutuyla başlayan Fenerbahçe, rakibinin üzerine gelmesine izin vermediç Topun kontrolünü eline alan sarı-lacivertliler duran toplarda da Lugano ve Yobo'nun ileri çıkışlarıyla tehlikeler yarattı. Maçta dakikalar 53'ü gösterdiğinde ise Miroslav Stoch'un çektiği bir şut direğin dibinden dışarı gitti.

F.BAHÇE GOL İÇİN SALDIRIYOR

Şampiyonluk yolunda mutlak üç puana ihtiyacı olan Fenerbahçe dakikalar geçtik Karabükspor kalesine daha etkili gelmeye başladı. Karabükspor çok adamla geride kalırken kontrataklarla golü bulmaya çalıştı. Oyunu yarı sahaya yıkan Fenerbahçe'de 63. dakikada Mamadou Niang ceza sahasına topla birlikte girdi. Niang ikili mücadele sırasında yerde kaldı. Bülent Yıldırım bu pozisyonda 'devam' kararı verdi.

SAVUNMACILAR KARŞI KARŞIYA! LUGANO AFFETMEDİ!

Fenerbahçe'nin baskılı oyunu sorasında savunmadan çıkmakta zorlanan Karabükspor'da savunma oyuncuları sarı-lacivertli ekibin çok adamla ileri çıkması üzerine zor anlar yaşadı. Dakikalar 66'yı gösterdiğinde ise Karabükspor'un savunmada yaptığı kritik hata Fenerbahçe'nin golü bulmasına neden oldu. Alex'in ceza sahasına attığı pasta Muhammed topu uzaklaştıramadı. O bölgede Lugano önünde kalan topu tamamlayarak Fenerbahçe'yi öne geçirdi.

TOPUZ VE SANTOS NET FIRSATLARI KAÇIRDI

Karşılaşmanın geri kalan bölümünde Fenerbahçe oyunda kontrolü elden bırakmadı. Kardemir Karabükspor pozisyon bulmakta zorlanırken, Fenerbahçe net fırsatlarda sonuç alamadı. Özellikle Mehmet Topuz ve Andre Santos, kaleci Tomis ile karşı karşıya durumda sonuç alamadı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe tek golle üç puanı hanesine yazdırarak averajla liderliğini sürdürdü.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
3. dakikada Seric'in ortasında Andre Santos'tan seken topu ceza alanı içinde önünde bulan Yasin'in sert şutunda top üstten auta gitti.
12. dakikada Emre'nin pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Alex'in vuruşunda defansa da çarpan top kaleci Tomiç'i geçmesine karşın kornere çıktı.
19. dakikada Kardemir Karabükspor'un sağ taraftan kullandığı serbest atışta, Cernat topu doğrudan kaleye gönderdi, kaleci Volkan tek hamlede meşin yuvarlağı kontrol etti.
22. dakikada Mehmet'in pasıyla ceza alanına giren Niang'ın kale alanına gönderdiği topa Alex dokunamadı.
23. dakikada Yasin'in sert şutunda kaleci Volkan topu önledi. Angelov'un önünde kalan topa bu futbolcu vuramayınca takımını bir golden etti.