Kafkas: Avrupa Yolunda Önemli Bir Virajı Daha Aştık

Gaziantepspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Manisaspor karşısında aldıkları galibiyetten büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Kalan 2 maçlarını da kazanmak istediklerini ifade eden Kafkas, Avrupa yolunda önemli bir virajı daha aştıklarını kaydetti.

Gaziantepspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Manisaspor karşısında aldıkları galibiyetten büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Kalan 2 maçlarını da kazanmak istediklerini ifade eden Kafkas, Avrupa yolunda önemli bir virajı daha aştıklarını kaydetti.

    Manisaspor galibiyetinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kafkas, oldukça zor bir maç oynadıklarını söyledi. Özellikle ilk yarıda zor pozisyon ürettiklerini dile getiren Kafkas, "Kenar ataklarını geliştirme konusunda sıkıntı yaşadık. Bazı oyuncuların hareketli olamaması problemini aşamadık. Özellikle Wagner‘le şutlarımız vardı. Ancak ikinci yarı oyunun hakimiyeti tamamen bize geçti. Hak ettiğimiz yer aslında buralar değil. İyi oyunculara sahibiz. Avrupa yolunda önemli bir virajı daha aştık. İki, zor maçımız kaldı.

    Bu maçta sadece oyuncular da değil, hepimizde bir baskı vardı. Kayserisporun kazanması hepimizi gerdi. Zaten böyle olacaktı. Bu da doğal. Kazandığımız için mutluyuz. Avrupa kupalarında Gaziantepspor‘u ve Türkiye‘yi çok iyi temsil edeceğiz. Gelecek yıl daha da iddialı olacağız." dedi.

    Bursaspor‘un durumunun kendilerini etkilememesi gerektiğini ifade eden Kafkas, Biz kalan 2 maçı galip bitirmek istiyoruz. Üçüncülük sadece bizim elimizde değil. Sonuç ne olursa olsun Avrupa bizim hedefimiz. Bizim aslını söylemek gerekirse hedefimizde bu yoktu. Gelecek yıl daha büyük bir atılım yapmayı bekliyorduk." şeklinde konuştu.

    Zor bir karşılaşmaya çıktıklarını söyleyen Gaziantepsporlu futbolcu Wagner de, kazandıkları için mutlu olduklarını; Avrupa hedefine ulaşmak istediklerini kaydetti.

    Cenk Tosun da, zor kazandıklarını; çok pozisyon üretmelerine rağmen ancak bir gol bulabildiklerini belirterek, ‘‘Benim net pozisyonlarım vardı, ancak kısmet değilmiş olmadı, ilk kez bir maçta gol atamadım ama Olcan ağabey attığı için çok sevindim. Önemli olan kazanmaktı.‘‘ ifadelerini kullandı.

    KARAMAN: İLK 45 DAKİKA İYİ BİR MAÇ ORTAYA KOYDUK

    Manisaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman da, "Belki net pozisyonları gole çevirebilirdik. Simpson‘a yapılan hareket kesinlikle penaltıydı. İlk yarı çok sarı kart yedik. Bu durum ikinci yarıya yansıdı. Fazla sarı kart oyuncuların rakibe mücadelesini geciktirdi.

    İkinci yarıda gol yedikten sonra rakibin üstünlüğüyle karşılaştık. İyi hücum ettiler. Bu bölümde biz baskı yapamadık. Ama son 25 dakika 10 kişi oynayan biz olduk. Bu dakikalar biraz yerde geçti bu dakikalar. Gaziantepspor iyi bir takım. Rakibimizi tebrik ediyorum. Hakemlerimizle ilgili çok şey konuşmak istemiyorum. İbrahim Kızıl‘ın geçen hafta bu durumla ilgili söylemi şimdi bizim için geçerli. Nasılsa ligde kaldık tehlikeli durumda değiliz. Hakem arkadaşları suçlamak istemiyorum. Gaziantepspor gibi bir takımla hem 10 kişi oynayıp, hem de az pozisyon verdik. Ama sonuçtan üzülüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

    Manisporlu Isaac gelecek haftalardaki maçlara bakacaklarını belirtirken, Yiğit de kaybettikleri için üzgün olduklarını söyledi.