Gaziantepspor Manisaspor‘u Tek Golle Geçti

Spor Toto Süper Lig‘in 32. haftasında Gaziantepspor kendi sahasında Manisaspor‘u 1-0 mağlup etti.

Maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuşan Gaziantepspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, oldukça zor bir maç oynadıklarını söyleyerek, "Özellikle ilk devre zor pozisyon ürettik. Kenar ataklarını geliştirme konusunda sıkıntı yaşadık. Bazı oyuncuların hareketli olamaması problemini aşamadık. Özellikle Wagner‘le şutlarımız vardı. Ancak ikinci yarı oyunun hakimiyeti tamamen bize geçti. Hak ettiğimiz yer aslında buralar değil. İyi oyunculara sahibiz. Avrupa yolunda önemli bir virajı daha aştık. İki, zor

maçımız kaldı. Bu maçta sadece oyuncular da değil, hepimizde bir baskı vardı. Kayserispor‘un kazanması hepimizi gerdi. Zaten böyle olacaktı. Buda doğal. Kazandığımız için mutluyuz. Avrupa kupalarında Gaziantepspor‘u ve Türkiye‘yi çok iyi temsil edeceğiz. Gelecek yıl daha da iddialı olacağız" dedi.

Ertelenen Bursaspor Beşiktaş maçı ile ilgili ise Kafkas, "Bu durumunun bizi etkilememesi gerekiyor. Biz kalan 2 maçı bitirmek istiyoruz. Üçüncülük sadece bizim elimizde değil. Sonuç ne olursa olsun Avrupa bizim hedefimiz. Aslını söylemek gerekirse hedefimizde bu yoktu. Gelecek yıl daha büyük bir atılım yapmayı bekliyorduk" diye konuştu.

Gaziantepsporlu futbolcular Wagner ve Cenk Tosun ise yaptıkları açıklamada galip geldikleri için mutlu olduklarını belirterek kalan iki maçı da kazanmak istediklerini ifade ettiler.

Mağlup oldukları için üzgün olduklarını dile getiren Manisaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise, "İlk 45 dakika iyi bir maç ortaya koyduk. Belki net pozisyonları gole çevirebilirdik. Simpson‘a yapılan hareket kesinlikle penaltıydı. İlkyarı çok sarı kart yedik. Bu durum ikinci yarıya yansıdı. Fazla sarı kart oyuncuların rakibe mücadelesini geciktirdi. İkinci yarıda golü yedikten sonra rakibin üstünlüğüyle karşılaştık. İyi hücum ettiler. Bu bölümde biz baskı yapamadık. Ama son 25 dakika 10 kişi

oynayan biz olduk. Bu dakikalar biraz yerde geçti. Gaziantepspor iyi bir takım. Rakibimizi tebrik ediyorum. Hakemlerimizle ilgili çok şey konuşmak istemiyorum. İbrahim Kızıl‘ın geçen hafta bu durumla ilgili söylemi şimdi bizim için geçerli. Nasılsa ligde kaldık tehlikeli durumda değiliz. Hakem arkadaşları suçlamak istemiyorum. Gaziantepspor gibi bir takımla hem 10 kişi oynayıp, hem de az pozisyon verdik. Ama sonuçtan üzülüyoruz" ifadelerini kullandı.

Mağlup oldukları için üzgün olduklarını kaydeden Manisasporlu futbolcular İsaac ve Yiğit ise kalan iki maçı kazanmak istediklerini söylediler.

Kaynak: İHA