Bursaspor sahasında Beşiktaş'ı konuk ediyor

Spor Toto Süper Ligi'nin 32.haftasında bugün Bursaspor sahasında Beşiktaş'ı konuk ediyor. Bursaspor ile Beşiktaş arasında oynanacak mücadelenin başlama saati 20.00

Spor Toto Süper Ligi’nin son şampiyonu Bursaspor bugün kendi sahasında Beşiktaş’ı konuk ediyor. Saat 20.00’de başlayacak olan Bursaspor Beşiktaş maçını hakem Süleyman Albay yönetecek.

Lig TV’den canlı olarak yayınlanacak Bursaspor Beşiktaş maçını beyazgazete.com canlı anlatım servisinden takip edebilirsiniz.

BURSASPOR CEPHESİ


Geçtiğimiz sezon büyük bir sürprize imza atarak Spor Toto Süper Ligi’ni şampiyon olarak tamamlayan Bursaspor, bu sezon şampiyonluk şansını kaybetmesine rağmen ligi üst sıralarda bitirip Avrupa Kupalarına katılmanın hesaplarını yapıyor.

Bursaspor’da cezalı durumda bulunan Ömer ve Ozan’nın yanı sıra sakatlıkları bulunan İvankov, Sercan Yıldırım ve İnsua bugün Beşiktaş’a karşı forma giyemeyecek. Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam’ın Ömer’in yerine İbrahim Öztürk’e, Ozan’ın yerine de Volkan Şen’e görev vermesi bekleniyor.

Bursaspor Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 31 haftada topladığı 55 puanla, ligde 3.sırada yer alıyor.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ


Spor Toto Süper Ligi’nde bu sezon zirve yarışından erken kopan Beşiktaş, bugün deplasmanda karşılaşacağı Bursaspor’u mağlup ederek ligi daha üst sıralarda tamamlamak istiyor.

Beşiktaş’ta sakatlıkları bulunan Mert Nobre, Ferrari, İsmail, Ernst, Guti, Almeida, Ersan ve Nihat Kahveci bugün Bursaspor’a karşı forma giyemeyecek.

Beşiktaş Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 31 haftada topladığı 47 puanla, ligde 6.sırada yer alıyor.

TAKIMLARIN KADROLARI


BURSASPOR
Yavuz
Ali
İbrahim Öztürk
Serdar Aziz
Vederson
Svensson
Altidore
Ergic
Volkan Şen
Batalla
Miller

BEŞİKTAŞ
Cenk
Hilbert
Sivok
İbrahim Toraman
Ekrem Dağ
Necip Uysal
Mehmet Aurelio
Simao
Fernandes
Quaresma
Bobo

SAAT: 20.00
STAT: Bursa Atatürk Stadı
HAKEM: Süleyman Albay
YAYIN: Lig TV & beyazgazete.com

MAÇTAN NOTLAR

• Bursaspor, lig tarihinde Beşiktaş'la 84. maçını oynayacak. Atatürk Stadı'nda galibiyet sayılarındaki eşitliği lehine çevirip 12. zaferine imza atmayı hedefliyor. Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan 41 karşılaşmada ise her iki takımıngalibiyet sayıları eşit durumda. Sahadan 11'er kez üstünlükle ayrılanBursaspor ile Beşiktaş, 19 maçta beraberliğe razı oldu.
• Bursa Valisi Şahabettin Harput, 7 Mayıs Cumartesi akşamı oynanacak Bursaspor-Beşiktaş maçında rakip takım taraftarının maçı izleyebileceğini belirtti. Karşılaşmayı 1384 Beşiktaş karşılaşması izleyecek.
• Geçtiğimiz haftayı Kayserispor karşısında aldığı 1-0'lık mağlubiyetle kapatan yeşil-beyazlılar, üçüncülük mücadelesi verdiği Gaziantepspor ile arasındaki 3 puanlık farkı korumak için sahaya çıkacak.
Kayserispor karşılaşmasında yardımcı antrönür Mutlu Topçu'nun hakeme yönelik tepkisi sonrası PFDK cezayı kesti. Mutlu Topçu, Beşiktaş mücadelesinde soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı cezası ile cezalandırıldı.
• Bursaspor'da Vederson ve Turgay Beşiktaş karşılaşmasına kart sınırında çıkacak. Vederson ve Turgay bu karşılaşmada sarı kart görmeleri durumunda önümüzdeki hafta deplasmanda oynanacak Kasımpaşaspor karşılaşmasında forma giyemeyecekler.
• Süleyman Abay, bu sezon Bursaspor'un ligde 3 maçında görev aldı. Abay'ın yönettiği 3 lig karşılaşmasında Bursaspor 2 galibiyet ,1 beraberlik elde etti.
• Konuk Beşiktaş ise geçtiğimiz hafta Galatasaray ile oynadığı derbi maçtan aldığı 2-0'lık galibiyetin moraliyle Bursaspor karşısına çıkacak.
• Beşiktaş, bu karşılaşmada 2 gol attığı takdirde, bu sezon resmi maçlardaki 100. gol sevincini yaşayacak.
Beşiktaş cephesi Kadir Has Stadı'nda, 11 Mayıs Çarşamba günü saat 20.00'de İBB'yle oynayacağı Ziraat Türkiye Kupası finalini düşünmeye başladı

Bursaspor sahasında Beşiktaş'ı konuk ediyor