Yamaç Paraşütü Akrobasi Dünya Kupası 12 Mayıs’Ta Başlıyor

Dünyanın önde gelen yamaç paraşütü akrobatları Muğla’nın Fethiye ilçesinde düzenlenecek Akrobasi şampiyonasında buluşacak.

Dünyanın önde gelen yamaç paraşütü akrobatları Muğla’nın Fethiye ilçesinde düzenlenecek Akrobasi şampiyonasında buluşacak.

    Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası ve Yamaç Paraşütü Akrobasi Dünya Kupası 12 Mayıs’ta Fethiye’nin Ölüdeniz beldesinde başlıyor. Türkiye’de ilk kez yapılacak olan Yamaç Paraşütü Akrobasi Dünya Kupası ile dünyaca ünlü Babadağı, akrobasi sporcularının akınına uğrayacak. Bin 900 metre rakımdan atlayış gerçekleştirecek olan akrobasi pilotları, 3 gün boyunca gökyüzünü renklendirecek.

Yarışma, Türk Hava Kurumu, Ölüdeniz Belediyesi, Ölüdeniz Kooperatifi, Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Kooperatifi, SKY Sports Murat Tüzer ve Ölüdeniz Akrobasi Yarışma Komitesi tarafından organize edilecek.

    Şampiyonanın ilçenin tanıtımı ve ekonomisi için büyük önem arz ettiğini belirten Türk Hava Kurumu(THK) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Özkaya, Yamaç Paraşütü Akrobasi Dünya Kupası’nın Uluslararası Havacılık Federasyonu(FAI) takviminde yer alarak ilk kez Türkiye’de yapılacağını açıkladı. FAI’nın Türkiye’deki tek yetkili kurumu olan THK’ya ocak ayında şampiyona dosyası gönderdiğini aktaran Özkaya, tüm spor severleri 12-15 Mayıs 2011 tarihleri arasında Ölüdeniz’e davet etti.

    Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Ölüdeniz’in yine bir ilke imza atarak dünyanın en önemli sportif faaliyetine ev sahipliği yaptığını kaydetti. Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası ve Yamaç Paraşütü Akrobasi Dünya Kupası ile beldenin canlandığını ve sezona güzel bir başlangıç yapıldığını söyleyen Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

    “Şampiyonalar bölgedeki esnafın sezona erken başlaması için bir fırsat olacaktır. Bu vesileyle sezona daha bir moral kazanarak girmiş oluyoruz. Ölüdeniz Belediyesi olarak bu projeye ve bu gibi projelere her zaman destek vermeye hazırız.”