Hacettepe Üniversitesi 3. Galibiyetini Aldı

Salon: Anadolu Üniversitesi Spor Salonu

Salon: Anadolu Üniversitesi Spor Salonu

Hakemler: Mehmet Keseratar-yücel Çilingir-semih Vural

Hacettepe Üniversitesi (61): Özgür Adıgüzel 5 (2 ribaund), Derya Yannier (4 ribaund-3 asist), Onur Altınmakas 5 (3 asist), Caner Erdeniz 9 (2 ribaund-2 asist), Thomas Daerman 13 (8 ribaund), Önder Külçebaş 2 (6 ribaund), Orçun Tunca 15 (6 ribaund), Alper Özcan 2 (5 ribaund-2 asist), Sercan Engin 8 (5 ribaund-1 asist), Kerem Öztoprak 2 (3 ribaund)

Genç Banvitliler (57): Burak Yönder 6 (1 asist), Ufuk Gürgen 12 (8 ribaund-3 asist), Ahmet Fatih Canititiz 3 (5 ribaund), Talat Alp Altunbey 4 (3 ribaund), İzzet Türkyılmaz 5 (4 ribaund- asist), Marko Kolaric 8 (9 ribaund-2 asist), Erol Can Çinko 19 (3 ribaund-7 asist)

1. Periyot: 14 - 21

2. Periyot: 25 - 13

3. Periyot: 14 - 15

4. Periyot: 8 - 8

Türkiye Basketbobl 2. Ligi (TB2L) Final Grubu’nun ikinci devre ilk maçında Hacettepe üniversitesi, Genç Banvitliler’i mağlup 61-57 etti.

    Türkiye Basketbol İkinci Lig Play-Off Final Grubu ikinci devre ilk maçında Hacettepe Üniversitesi ile Genç Banvitliler, karşı karşıya geldi. Maçtan Hacettepe Üniversitesi, kendisine bu maç için gerekli olan 3 sayılık farkı elde ederek maçtan 61-57 galip ayrıldı.

Mücadeleye Marko Kolaric ve Erol Can Çinko’nun basketleri ile başlayan Genç Banvitliler, karşısında Hacettepe Üniversitesi Orçun Tunca ile skor üretti. İlk 5 dakikalık bölümü 7-10 Bandırma temsilcisi önde geçerken, sert savunmalara karşı iki takım da skor üretmekte zorlandı. Hızlı hücumdan Erol Can Çinko ve Burak Yönder’in bulduğu sayılarla farkı 6 sayıya çıkartan rakibi karşısında Ankara temsilcisi, sadece Orçun Tunca ile skor bulabildi. İlk periyodu Genç Banvitliler, Ufuk Gürgen’in basketi ile 14-21 önde tamamladı.

İkinci periyoda pota altından Sercan Ergin’in, hızlı hücumdan da Jermanie Dearman’ın basketleri ile iyi başlayan Hacettepe Üniversitesi, İzzet Türkyılmaz’ın 3 sayılık basketine engel olamadı. Dirençli savunmasını rakibinden fazla ribaund alarak destekleyen Hacettepe Üniversitesi, Sercan Ergin-Caner Erdeniz ikilisi ile hücumda da etkili oldu ve 11-3’lük seri ile 14. dakikada skor üstünlüğünü ele geçirdi(25-24). Burak Yönder ile suskunluğunu bozan Bandırma temsilcisi, Caner Erdeniz’in 3 sayılık basketine de hızlı hücumdan Erol Can Çinko ile cevap verdi. Hem hücum hem de savunma ribaundlarında çok etkili olarak top kayıplarını telafi eden Mor Beyazlılar, Ufuk Gürgen’in boyalı alandan bulduğu sayılara da hemen karşılık vererek soyunma odasına Jermanie Dearman’ın basketi ile 39-34 önde gitti.

İkinci yarıya iki takım da üst üste hücumlardan boş dönerek tutuk başladı. Onur Altınmakas’ın ve Erol Can Çinko’nun karşılıklı 3’er sayılık basketleri ile bu periyottaki ilk sayılarına ulaşan takımlardan Genç Banvitliler, savunmasını sertleştirerek Talat Altunbey ve Erol Can Çinko ile skor üreterek 27. dakikaya skorda dengeyi kurarak girdi (44-44). Mola dönüşünde Sercan Ergin-Orçun Tunca ikilisi ile çabuk toparlanan Ankara temsilcisi, son periyoda 53-49 önde girdi.

Final periyodunun skorsuz geçen ilk dakikalarının ardından Genç Banvitliler, Ufuk Gürgen ve İzzet Türkyılmaz, Hacettepe Üniversitesi ise Orçun Tunca ve Jermanie Dearman ile basketler buldu. Son 5 dakikaya 59-53 önde giren taraf Başkent temsilcisi oldu. Skor avantajını korumaya çalışan ve 5 dakikada sadece 2 sayı üretebilen rakibi karşısında Bandırma temsilcisi, skorda dengeyi kurma fırsatlarını iyi değerlendirmedi.

Son 50 saniyeye 61-57 önde giren Hacettepe Üniversitesi, kendisine bu maç için gerekli olan 3 sayılık farkı elde ederek maçtan 61-57 galip ayrıldı.