Braga: 1 - Benfica: 0

UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş maçında, Braga ilk maçta 2-1 yenildiği Benfica'yı, 1-0 mağlup ederek finale yükselmeyi başardı.

İki Portekizli ekibin karşı karşıya geldiği UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında, Benfica kendi sahasında 2-1 galip gelmişti. Rövanşı kendi evinde oynayan Braga, taraftarının da desteğiyle finale yükselen taraf olmak istiyordu.

Maça ev sahibi ekip istekli başladı. 11. dakikada gelişen Braga atağında sağ kanatta topla buluşan Garcia, Lima'ya güzel bir orta yaptı ancak bu oyuncunun vuruşunda top hedefi bulmadı. 15. dakikada bu sefer Benfica etkili geldi. Martins'in kullandığı serbest vuruşu Artur güzel bir refleksle kornere çelmeyi başardı. Bu pozisyondan üç dakikada sonra Braga istediği golü buldu! Meyong sol kanatta boş kaldı. Luisao bu oyuncunun pozisyonunu bozmaya çalışırken topla buluşan Custadio köşeden topu ağlara göndermeyi başardı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra Benfica oyuna ağırlığını koymaya çalıştı. Ancak 30. dakikada yine ev sahibi ekip tehlikeli geldi. Ceza sahasında topla buluşan Silvio topu arka direğe ortaladı ancak Roberto tam zamanında topa hakim olarak tehlikeyi uzaklaştırdı. 41. dakikada Saviola ile etkili gelen Benfica, direği geçemedi. Uzatma dakikalarında Maxi ile gelişen bir başka konuk ekip atağında Braga kalecisi Artur, Cardozo'dan önce topa hakim oldu. Böylece ilk 45 dakika Braga'nın üstünlüğüyle sonuçlandı. 62. dakikada gelişen Braga atağında Mossoro, 'Messivari' hareketlerle rakip ceza sahasına girdi ancak Benfica savunması doğru zamanda müdahaleyi yaptı.

Bu skorla elenecek olan Benfica, ikinci yarıya daha çok risk alarak başladı. 48. dakikada Saviola ceza sahası içerisinde topla buluştu ancak kalabalık Braga savunması arasında bir şey yapamadı. Sonraki dakikalarda da etkili olan konuk ekip, iyi kapanan rakibi karşısında pozisyon bulmakta güçlük çekti. 71'de Benfica yine önemli bir şans yakaladı. Coentrao ile gelişen atakta Artur kalesini terkederek Benficalı oyuncunun pozisyonunu bozmak istedi. Kalecinin ayaklarına çarpan top uzaklaşırken, konuk ekip beraberlik adına önemli bir fırsattan daha yararlanamadı. 79. dakikada Gaitan çok sert vurdu ancak Artur yine başarılıydı. 80. dakikada arka direğe kullanılan kornerde Saviola topu önünde bulduğuna bir an şaşırınca pozisyonunu kaybetti ve Benfica önemli bir fırsatı daha değerlendiremedi. Son dakikalara doğru gol bulmak adına iyice risk alan Benfica, savunmasında açıklar vermeye başladı. 85. dakikada Braga'nın kullandığı kornerde, karşılaşmanın tek golünü atan Custodio yine kaleyi yokladı ancak bu güzel şutu Roberto da aynı güzellikte kurtardı. 88. dakikada inanılmaz bir pozisyon yaşandı! Gelişen Benfica atağında Cardozo'nun kafa vuruşu Artur'u geçti ancak Paulao topu son anda çizgi üzerinden çıkarttı. Karşılaşmaya beş dakika uzatma eklenmesine rağmen Benfica'nın çabaları sonuç vermeyince, finalde Porto'nun rakibi Braga oldu.