Uğur Tütüneker: Galatasaray İyi Bir Yönetim Ve Transferlerle Toparlanır

Zonguldak’ta Tüm Çalışanlar Platformu (TÜÇAP) Derneğinin geleneksel hale getirdiği halı saha futbol turnuvasının final programı, Galatasaray’ın eski yıldız futbolcuları Uğur Tütüneker, Mert Korkmaz ve Cihat Arslan ile futbolseverleri buluşturdu.

Zonguldak’ta Tüm Çalışanlar Platformu (TÜÇAP) Derneğinin geleneksel hale getirdiği halı saha futbol turnuvasının final programı, Galatasaray’ın eski yıldız futbolcuları Uğur Tütüneker, Mert Korkmaz ve Cihat Arslan ile futbolseverleri buluşturdu.

    TÜÇAP‘ın Zonguldak‘ta bu yıl 6‘ncısını düzenlediği ‘Halı Saha Futbol Turnuvası‘nda ilk 3‘e giren takımlara ödülleri, Zonguldak Polisevi‘nde düzenlenen törenle verildi. Törene Zonguldak Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Galatasaray‘ın ve A Milli Futbol Takımı‘nın eski futbolcuları Uğur Tütüneker, Mert Korkmaz ve Cihat Arslan ile dernek yöneticileri ve turnuvaya katılan takımların futbolcuları katıldı.

    Ödül töreni öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Galatasaray’ın ve A Milli futbol takımın eski yıldızı Tütüneker, Zonguldak’a en son 1986 yılında maç için geldiğini hatırlattı.

    Galatasaray’ın tarihinin en kötü sezonunu geçirdiğini ifade eden Tütüneker, iyi bir yönetim ve transferlerle takımın eski günlerine kavuşacağına inandığını belirtti. Uğur Tütüneker, sözlerini şöyle sürdürdü:

     “Galatasaray sezon başından bu yana iyi gitmedi. Artık yönetimsel mi futbolculardan mı kaynaklanıyor bilmiyorum. Dolayısıyla bu yanlışlardan herkesin payını çıkarması lazım diyorum. Herkesin şapkasını önüne koyması lazım. Ama önümüzdeki sene iyi bir yönetimle bunlar bertaraf edilebilir diye düşünüyorum. Şimdi gidenleri, kalanları konuşuyorlar. Arda’da biliyorsunuz çok sıkıntı var, yurt dışına gidecek mi kalacak mı çok üstüne gittiklerine inanıyorum. Eğer iyi transferler yaparlarsa toparlarlar diye düşünüyorum.” dedi.

    Yabancı futbolcu sayısını fazla bulduğunu ifade eden Tütüneker, yabancı sayısının arttırılmasının Türk futboluna zarar vereceğini kaydetti. Anadolu takımlarının son yıllardaki başarısında ve ligi zorlamalarında Türk teknik direktörlerinin büyük payı olduğunu dile getiren Tütüneker, özellikle Ertuğrul Sağlam ile Tolunay Kafkas‘ı başarılı bulduğunu sözlerine ekledi.

    Eski milli futbolcu Uğur Tütüneker, milli takımdaki düşüşe de değinerek, “Son zamanlarda aşağıdan çok az yetenek geliyor. Ne zaman Galatasaray, Beşiktaş takımları başarılı oldu, Avrupa’ya gidildi; o zaman bu milli takıma da yansıdı. Son zamanlarda Avrupa’ya gitmeyen bir çok takım var. Şampiyonlar Ligi‘nde gruplarda eleniyoruz, UEFA’da takımımız yok. Bunların hepsinin yansıması milli takıma oluyor. Bizim yarı finalde oynadığımız dönemlere bakın, milli takıma da yansıyor. Dolayısıyla şu an bizim Şampiyonlar Ligi veya UEFA bazına mutlaka ve mutlaka bir atak yapması lazım diye düşünüyorum. Ama bu yabancı futbolcu sayısını da fazla buluyorum. 8-10 tane artırmayı düşünüyorlar, artırırsan bundan Türk futbolcusu zarar görecektir.” şeklinde konuştu.

    Ödül töreninde konuşan TÜÇAP Başkanı Akın Örek, “Futbolcu kardeşlerimizin sportmence yaptığı mücadele ve birbirlerine göstermiş olduğu sevgi ve hoşgörünün en güzel örneği olarak yerini alacaktır. Dernek olarak bu sevgi ve hoşgörünün ülkemiz insanının gönlünde makes bulmasını arzu ediyoruz. Sevgi ve hoşgörü ancak huzurlu ve istikrarlı bir ortamda tezahür eder.” dedi.

    Futbolcular Mert Korkmaz, önümüzdeki sene TÜÇAP turnuvasında şöhretler karması olarak oynamayı teklif ederken, Cihat Arslan ise Anadolu insanının engin hoşgörüsünü tattıkları ödül törenine katılmakla en büyük ödülü kendilerinin aldıklarını dile getirdi.

    Bu arada, turnuvanın birincisi Zonguldak Devlet Hastanesi Garajspor, ikincisi Memurlarspor ve üçüncüsü Nehir Güvenlikpor takımlarına kupaları takdim edildi.