Pfdk Ceza Yağdırdı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trabzonspor‘a 85 bin, Galatasaray‘a 135 bin Lira para cezası, Kayserisporlu futbolcu Karim Ziani‘ye, Bursaspor futbolcular Ömer Erdoğan ve Ozan İpek‘e 2‘şer maç men cezası verirken, Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl‘a ise 7 gün hak mahrumiyeti cezası vermeyi karara bağladı..

PFDK, bugün yaptığı toplantıda, Trabzonspor‘a, Gaziantepspor maçında tribünlere spor ahlakına aykırı ve tahrik edici pankart asılmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 15 bin Lira ve oyuncu kriterlerine uymamasından dolayı 70 bin Lira olmak üzere toplam 85 bin Lira para cezası verdi. Bu maçın ardından medyada yer alan sportmenliğe aykırı beyanları nedeniyle Gaziantespor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl‘a ise 7 gün hak mahrumiyeti cezası verilmesi karara bağlandı.

Kurul, Kayserisporlu futbolcu Karım Ziani‘ye Bursaspor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle 2 maç men cezası verirken, yine kırmızı kart görerek oyun dışında kalan Bursasporlu futbolcular Ömer Erdoğan ve Ozan İpek‘e de 2‘şer maç men cezası verdi. Bursaspor Yardımcı Antrenörü Mutlu Topçu ise, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 maç SOYUNMA ODASINA VE YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI CEZASI aldı. Bursaspor Kulübü de takım halinde sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle 11 bin

250 Lira para cezasına çarptırıldı.

Beşiktaş-Galatasaray derbi maçında, Sarı-kırmızılı kulübe, taraftarların neden olduğu saha olayları, çirkin ve kötü tezahürattan dolayı ve çirkin ve kötü tezahürat eyleminin aynı sezon içerisinde 3. kez gerçekleştirilmesi ile basın toplantısına futbolcu katılımını sağlayamamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle toplam 135 bin Lira para cezası verildi. Ayrı maçta Beşiktaş‘a ise taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 5 bin Lira para cezası verilmesi karara bağlandı.

PFDK, Bucasporlu futbolcu Serkan Yanık‘a Medical Park Antalyaspor maçında müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle 4 maç men cezası verdi. Kurul, Sivasspor‘a da toplam 65 bin Lira para cezası verdi.

Kurul, Malatyaspor‘un Spor Toto 3. Lig 1. Grup‘ta 72 Batmanspor müsabakasında, belirlenen ve ilan olunan saatte sahaya gelmemesinden ötürü Futbol Müsabaka Talimatı‘nın 24/a. Maddesi uyarınca 3-0 hükmen mağlup sayılmasına, ayrıca mevcut puanından galibiyet anında verilen puan kadar 3 puan silinmesine karar verdi.

PFDK‘nın verdiği diğer cezalar ise şöyle:

"5 maç: Erkan Özbey (Pursaklarspor)

4 maç: Şamil Ünal (İskenderun D.Ç. Spor), Volkan Serim (Sancaktepe Belediyespor)

3 maç: Oğuz Dağlaroğlu, İsmail Dinler (Tavşanlı Linyitspor), Hasan Köse (Araklıspor), Çağlayan İrece (Denizlispor A2)

2 maç: Ahmet Cebe (Denizlispor), Özcan Dağ, Cem Demir (İskenderun D.Ç. Spor), Mesut Özkaya (Eyüpspor), Erhan Kurt (Batman Petrolspor), Doğan Ateş (Sancaktepe Belediyespor), Erdi Koç (Kartalspor A2)

2 maç SOYUNMA ODASINA VE YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI: Ramazan Boşnak (Kahramanmaraşspor antrenörü)

1 maç SOYUNMA ODASINA VE YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI: Hasan Basut (Gaziantepspor antrenörü)

45 gün hak mahrumiyeti: Ali Cengiz Gül (İskenderun D.Ç. Spor başkanı)

30 gün hak mahrumiyeti: Taci Çamlıca (Sancaktepe Belediyespor kulüp görevlisi)

21 gün hak mahrumiyeti: Süha Sidal (Kasımpaşa idarecisi), Avni Kavlak (Ankaragücü idarecisi)

15 gün hak mahrumiyeti: Fatih Erdöl (Pursaklarspor idarecisi)

7 gün hak mahrumiyeti: Aykut Avcıoğlu (Anadolu Üsküdar 1908 Spor idarecisi)

15 bin Lira: Mersin İdman Yurdu

5 bin Lira: Ankaragücü, Avni Kavlak (Ankaragücü idarecisi), İskenderun D.Ç. Spor

4 bin Lira: Ali Cengiz Gül (İskenderun D.Ç. Spor başkanı), Ispartaspor, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor

3 bin Lira: Ünyespor

2 bin 700 Lira: Eyüpspor

2 bin 400 Lira: Hacettespor

2 bin Lira: Adıyamanspor

Bin 800 Lira: Konya Torku Şekerspor

Bin 500 Lira: Orhangazispor

Bin 50 Lira: Karsspor

Bin Lira: Kırşehirspor, Beykozspor 1908, Bilgin Erdem (Kırklarelispor teknik sorumlusu)

900 Lira: Ankara Demirspor, Lüleburgazspor"

Kaynak: İHA