Milli Boksör Fahri Sarar, 19 Yıl Sonra Kızına Kavuştu

Milli boksör Fahri Sarar, 19 yıl sonra kızına kavuşunca gözyaşlarına boğuldu. Eski milli boksör Fahri Sarar, tam 19 yıl sonra kızına kavuşmanın mutmluluğunu yaşıyor. Duygu yüklü baba-kız buluşması herkesi ağlattı.

Milli boksör Fahri Sarar, 19 yıl sonra kızına kavuşunca gözyaşlarına boğuldu. Eski milli boksör Fahri Sarar, tam 19 yıl sonra kızına kavuşmanın mutmluluğunu yaşıyor. Duygu yüklü baba-kız buluşması herkesi ağlattı.

    Edinilen bilgiye göre, 47 yaşındaki Fahri Sarar, Hatay’ın Erzin ilçesinde başladığı boks sporunda sırasıyla İskenderun Demirçelikspor, Osmaniyespor, Silahlı Kuvvetlergücü ve Ankara Emniyetspor‘da çeşitli dereceler elde etmesinin ardından Almanya’ya gitti. Almanya‘da da toplam 16 yıl boks yapan Sarar, 1986 yılında Alman vatandaşı bir bayanla evlendi. Çiftin Süheyla ve Hülya Deniz adını verdikleri iki kızı oldu. Bir süre sonra eşinin evi terk etmesiyle Fahri Sarar, 2 çocuğuna bakmak zorunda kaldı. Çeşitli sebeplerden dolayı 19 yıl önce Türkiye’ye dönmek zorunda kalan Sarar’ın iki çocuğuna Alman hükümeti sahip çıktı.

Yıllarca çocuklarının özlemiyle yaşayan Sarar’a müjdeli haber Erzin ilçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nden geldi. Babasının izini süren Süheyla Sarar, internette babasına ait bir haberi görünce Erzin İlçe Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçti. Yapılan görüşmeler sonrası Süheyla Sarar tam 19 yıl sonra babasına kavuşmak için Erzin’e geldi. Polislerin aldığı müjdeyle büyük sevinç yaşayan eski milli boksör Fahri Sarar, tam 19 yıl sonra büyük kızına kavuştu. Gökdere Köyü’ndeki buluşmada duygulu anlar yaşandı. Polislerin tanıklık ettiği buluşmada gözyaşı sel oldu.

     Müsabakalarda başına aldığı darbeler nedeniyle dünya ve olimpiyat Şampiyonu Muhammed Ali Clay gibi parkinson hastalığına yakalanan eski milli boksör Fahri Sarar, buluşmanın detaylarını anlattı. Yoksul bir ailenin çocuğu olarak büyüdükten sonra boks sporuna başladığını belirten Sarar, “Boksla bir arkadaşımın antrenmanını

izlemeye gittiğimde tanıştım. Önceleri gösterişli bir vücuda sahip olmak, kavgada ve kötü durumlarda kendimi savunmak için boksa amatörce merak sardım. Sırasıyla birçok transfer gerçekleştirdim. 55 kez milli oldum. Daha sonra da Almanya’ya transfer olarak orada ağır sıklette defalarca eyalet şampiyonluğu kazandım. Alman bir kadınla evlendiğini ve bu evlilikten Süheyla ile Hülya Deniz adında 2 kız çocuğum oldu. Bokstabaşıma sürekli darbe aldığım için kendisini örnek aldığım efsane boksör dünya ve olimpiyat şampiyonu Muhammed Ali Clay gibi parkinson hastalığına yakalandım. Eşim beni bu nedenle terk etti ve çocuklara hükümet yuvaya yerleştirdi. Yıllar sonra kızıma kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

     Afgan bir gençle evlendiğini anlatan Süheyla Sarar ise “Sürekli babamın hasretiyle büyüdüm. İnternette gördüğüm haber üzerine Erzin İlçe Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçtim., Sağolsunlar polisler, babamı buldu. Büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum” diye konuştu.