Manchester United Schalke'yi 4-1 yenerek finale yükseldi

Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında İngiliz ekibi Manchester United sahasında ağırladığı Alman ekibi Schalke 04'ü 4-1 mağlup ederek adını Şampiyonlar Ligi finaline yazdırdı. Manchester United Şampiyonlar Ligi finalinde Barcelona ile karşılaşacak.

Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Manchester United kendi evinde Schalke 04’ü konuk etti. Ev sahibi Manchester United sahadan 4-1’lik galibiyetle ayrılmayı başardı. Manchester Untied’a galibiyeti getiren golleri 26. dakikada Antonio Valencia, 31. dakikada Darron Gibson 72 ve 76. dakikada Anderson kaydetti. Schalke'nin tek golü ise 35. dakikada Jose Jurado'dan geldi. İlk maçta deplasmanda rakibini 2-0 yenen Manchester United, dün akşam karşılaştığı rakibini bir kez daha yenerek adını Şampiyonlar Ligi finaline yazdırmayı başardı. İngiliz ekip Şampiyonlar Ligi finalinde İspanyol ekibi Barcelona ile Londra’daki Wembley Stadı'nda kozlarını paylaşacak.

Karşılaşmaya her iki takımda çok istekli başladı. Maçın ilk atağı 8. dakikada konuk ekip Schalke’den geldi ancak Farfan’ın uzun mesafeli şutu direğin yanından dışarı çıktı. 14. dakikada gelişen Manchester United atağında Berbatov, ileride tek başına kalması nedeniyle etkili olamadı. Karşılaşmanın 26.dakikasında ev sahibi Manchester United Schalke karşısında öne geçmeyi başardı. Gibson’ın mükemmel ara pasında topla buluşan Valencia, Uchida’nın da hatasından yararlanarak topu ağlara gönderdi.

Yediği golden sonra beraberlik şansını arayan Schalke 04, 32. dakikada Manchester United’ın ikinci golüyle sarsıldı. Nani’ nin asistiyle topla buluşan Gibson’ ın şutu kalecinin ellerinden kayarak ağlarla buluştu. Bu golden üç dakika sonra Schalke 04 farkı bire indirdi. Uchida'nın ortasında topla buluşan Jurado, güzel bir vuruşla skoru 2-1'e getirdi. Kalan dakikalarda da gol arayan konuk ekibin çabaları sonuç vermedi ve ilk 45 dakika Manchester United'ın 2-1 üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci yarının başında Alman ekibi beraberlik golüne çok yaklaştı. Maçın 50. dakikadasında Jurado, Raul'u kaçırdı. Ancak tecrübeli yıldız kaleye vurmak yerine Farfan'a pas vermeyi düşünce, Schalke önemli bir pozisyondan eli boş döndü. Karşılaşmanın 56. dakikasında bu sefer Manchester United tehlikeli geldi ancak kaleci Neuer kalesinde devleşti. Nani ile gelişen atakta Berbatov topu Anderson'un önünde bıraktı ancak ilk maçın yıldızı Neuer, tam zamanında topa hamle yaparak tehlikeyi uzaklaştırdı. Manchester United maçın 71. dakikasında 3. golü buldu. Anderson'un vuruşunu Smalling tamamladı ancak bu gol ofsayt nedeniyle geçerlilik kazanmadı. Manchester United’ın gol arayışları devam etti. Bu pozisyondan sadece bir dakika sonra Anderson farkı ikiye çıkarttı. Nani her zamanki gibi sağ kanattan bindirdi ve Anderson'u gördü. Anderson’un şutu kaleciden döndü fakat kaleciden dönen topu iyi takip eden Anderson bu kez affetmedi ve skoru 3-1'e getirdi. Bu golle birlikte oyun disiplininden iyice kopan Schalke 04, çok geçmeden dördüncü golü de kalesinde gördü. Valencia güzel bir ara pasıyla Berbatov'u kaçırdı. Onun pasında topla buluşan Anderson, rahat bir şekilde kendisinin ikinci takımının dördüncü golünü Schalke 04 ağlarına gönderdi. Sonraki dakikalarda tempoyu düşüren Manchester United, uzatma dakikalarında yeniden gole yaklaştı. Berbatov'un yerine oyuna giren Owen ile 90+2'de gelişen atakta Neuer mükemmel bir kurtarış yaptı. Bu pozisyondan bir dakika sonra Evra ile gelişen pozisyon da golle sonuçlanmayınca mücadele 4-1 sona erdi.

2 maçta toplamda rakibine 6-1'lik bir üstünlük sağlayan Manchester United, finalde Barcelona'nın rakibi oldu.

MANCHESTER UNİTED - SCHALKE 04 MAÇININ GOLLERİ İÇİN TIKLAYINIZ...


Manchester United Schalke'yi 4-1 yenerek finale yükseldi