Turgay Kıran: Bizim En Önemli Gücümüz; Galatasaray Aşkımız

Galatasaray Kulübü‘nün olağanüstü seçimli kongresinde başkan adaylarından biri olan Turgay Kıran, en önemli güçlerinin Galatasaray aşkı olduğunu söyledi.

Galatasaray Kulübü‘nün olağanüstü seçimli kongresinde başkan adaylarından biri olan Turgay Kıran, en önemli güçlerinin Galatasaray aşkı olduğunu söyledi.

Conrad Otel‘de gerçekleştirilen Divan Kurulu toplantısında, başkan adaylarından Turgay Kıran konuşma yapmak için kürsüye yönetim kurulu listesindeki isimler ile birlikte çıktı.

Turgay Kıran, kulübün yönetimsel, sportif, ekonomik ve hukuksal sorunları olduğunu belirterek, “Kültürümüz bize sorunları çözmek için mücadeleyi işaret eder. Bizlere düşen belirsizliklerin üstesinden gelmektir. 14 Mayıs milattır, bir başlangıç noktasıdır. Bizim en önemli gücümüz Galatasaray aşkımız. Gelin güçlü bir başlangıç yapalım.” dedi.

Sorunların nedeni ve Galatasaray‘ın geçmişi konusunda bilgi sahibi olduklarını dile getiren Kıran, “Değerlerimizi bir başkanlık yarışı uğruna feda edemeyiz. Gücümüzü bir tek hedef için kullanacağız, amaçlarımız gerçekleştirmek. Amacımız ileri gitmektir. Gençlerle kol kola hedeflerimizi doğrultusunda ilerleyeceğiz. 46 yaş ortalamasıyla yönetime aday en genç ekibiz.” ifadelerini kullandı.

Kıran, spor kulübü olarak sportif başarının nihai hedef olduğunun altını çizerek, şunları söyledi: "Özlem duyduğumuz sportif başarı için altyapı çalışmalarını güçlendireceğiz. Tüm çalışmaları uzman kadrolara emanet edeceğiz. Önümüzdeki sezon Galatasaray‘ın şampiyon kadrosunu kuracağız. Maddi değerlere ilişkin ilkemiz akılcı varlık yönetimidir. Kaynaklarımızı en etkin şekilde kullanacağız. Markamızı küresel ölçeğe taşınması bir gerekliliktir. Galatasaray bir dünya markasıdır. İdari açıdan, kurumsal yönetimin gereklerini yerine getireceğiz. Yönetim işleri ehline devredilecektir. Söz veriyoruz yönetime katılımı sağlayacağız. Mali konularda hedefimiz doğru gelir gider yönetimidir. Borçla yönetiliyoruz, verimli kaynak yönetimi artı değer yaratan finans anlayışımız borç dönemini bitirecektir. Kendi mevcut varlıklarımızı verimli yöneterek, bir metrekaremizi satmadan yöneteceğiz. Bir söz daha veriyorum. Tüm zamanların eylem yönü en kuvvetli ekibi biz olacağız.”