Miami Heat: 102 - Boston Celtics: 91

NBA playoff ikinci tur ikinci maçında Miami Heat sahasında konuk ettiği Boston Celtics'i 102-91 mağlup ederek seride durumu 2-0 yaptı.

NBA'de playoff heyecanı, salı gecesi oynanan iki maçla devam etti. Şampiyonluk adayları Miami Heat ile Boston Celtics'in, American Airlines Arena'daki ikinci buluşmasından gülerek ayrılan taraf, bir kez daha Dwyane Wade ve arkadaşları oldu. Rakibini 102-91 ile geçen Heat, bu sonuçla Boston'da devam edecek seride saha avantajını korudu.

Maçın sonlarına doğru yakaladığı 14-0'lık seriyle galibiyete ulaşan Florida ekibinde LeBron James, 24'ü ikinci yarıda olmak üzere 35 sayı, 7 ribaunt, Dwyane Wade 28 sayı, 8 ribaunt ve Chris Bosh 17 sayı, 11 ribaunt, 4 asist ile ön plana çıkan isimler oldular.

Konuk Celtics'te ise, ilk maçın vasat ismi Rajon Rondo 20 sayı, 6 ribaunt, 12 asist ile takımının en etkili ismi oldu. Kevin Garnett 16 sayı, 6 ribaunt ve Paul Pierce 13 sayı, 5 ribaunt ile maçı tamamladı.

Bu arada Celtics'te Paul Pierce ve Ray Allen yaşadıkları sakatlıklarla Yoncalar'ı korkuttular. Sol aşil tendonundan sakatlığı bulunan Pierce, buna rağmen takımını yalnız bırakmazken Allen ise, LeBron James'in dirseği göğüs boşluğuna gelen Allen ise üçüncü çeyrekte maçı tamamlamak zorunda kaldı.

Seride üçüncü maç, 8 Mayıs pazar sabaha karşı TSİ. 03:00'te Boston'da oynanacak.

Miami Heat: 102 - Boston Celtics: 91