Manchester United sahasında Schalke 04'ü konuk ediyor

Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Manchester United bugün sahasında Almanya'nın Schalke 04 takımını konuk ediyor. Manchester United ile Schalke 04 arasında oynanacak zorlu karşılaşma saat 21.45'te başlayacak.

Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında İngiltere’nin Manchester United takımı bugün sahasında Alman ekibi Schalke 04’ü konuk ediyor. Almanya’da oynanan ilk maçı Manchester United karşılaşmadan 2-0’lık üstünlükle ayrılmış, rövanş maçı için büyük avantaj sağlamıştı.

Saat 21.45’te başlayacak olan Manchester United - Schalke 04 maçı Star TV ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

MANCHESTER UNİTED CEPHESİ


İngiltere Premier Ligi’nde lider durumda bulunan Manchester United aynı başarıyı Şampiyonlar Ligi’nde de yakalamak istiyor. Bu sezon hem İngiltere Premier Lig’de hem de Şampiyonlar Ligi’nde mutlu sona ulaşmak istieyen Manchester United, bugün Schalke 04 karşısına ilk maçın vermiş olduğu rahatlıkla çıkacak. Almanya’da oynanan ilk maçı 2-0 kazanan Manchester Untied, bu akşam bir sorun yaşamadan adın Şampiyonlar Ligi finaline yazdırmak istiyor.

Manchester United Menajeri Sir Alex Ferguson hafta sonu oynanacakları Chelsea maçını dikkate alarak, bugün Schalke karşısında bazı oyuncularını dinlendirmek istiyor. Wayne Rooney’nin bugünkü Schalke maçında oynaması beklenmiyor. Sir Alex Ferguson’nun bugün Scholes, Berbatov ve Owen'a şans vermesi bekleniyor.

SCHALKE 04 CEPHESİ

Almanya Budensliga’da zirveden uzak kalan ve başarısız bir grafik çizen Schalke 04, Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında karşılaşacağı Manchester United karşısında mucizeye imza atarak finale yükselmenin hesaplarını yapıyor.

İlk maçta evinde Manchester United’a 2-0 kaybeden Schalke 04, rövanş maçında oldukça zorlanacak gibi gözüküyor. Şampiyonlar Ligi’nde oynayan 4. Alman takımı olmayı hedefleyen Schalke 04, bu amacına ulaşabilmesi için bugün rakibini en az 2 farklı yenmek zorunda.

TAKIMLARIN KADROLARI


MANCHESTER UNİTED
Van der Sar
Fabio
Vidic
Ferdinand
Evra
Carrick
Valencia
Scholes
Park
Owen
Berbatov

SCHALKE 04

Neuer
Uchida
Metzelder
Howedes
Escudero
Papadopoulos
Kluge
Farfan
Jurado
Edu
Raul

MAÇTAN NOTLAR


• Manchester United bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı maçlarda sadece 3 gol yedi.
• Ryan Giggs yaptığı 4 asistle hem Manchester United, hem de Schalke'deki tüm oyunculardan fazla asist yapmış durumda.
• Manchester United, bu sezon oynadığı Şampiyonlar Ligi maçlarında kırmızı kart görmedi. Ayrıca, final öncesi kimse ceza sınırında bulunmuyor.
• Dimitar Berbatov, Leverkusen forması giydiği dönemlerde Schalke'ye karşı 11 maçta 6 gol atma başarısı gösterdi.
• Schalke, oynadığı son 3 resmi maçta kalesinde toplam 7 gol görürken, yalnızca 1 gol atabildi.
• Alman ekibi Schalke 04, Avrupa kupalarında oynadığı 134 maçta 70 galibiyet, 36 beraberlik almayı başardı.
• 1996-97 sezonunda Uefa Kupası'nı kazanan Schalke 04, 2003 ve 2004'te de Intertoto Kupası'nı kazanmıştı.
• Raul Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon attığı 5 golle, sahaya çıkacak tüm futbolcular arasında en golcü oyuncu konumunda yer alıyor.

Manchester United sahasında Schalke 04'ü konuk ediyor