Barcelona Real Madrid'i eleyerek finale yükseldi

Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Barcelona sahasında Real Madrid'i konuk etti. Zorlu karşılaşma 1-1'lik beraberlikle sonuçlandı. İlk maçı deplasmanda 2-0 kazanan Barcelona, Real Madrid'i Şampiyonlar Ligi'nden eleyerek, adını finale yazdırmayı başardı.

Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Barcelona Nou Camp’ta ağırladığı ezeli rakibi Real Madrid ile 1-1 berabere kaldı. İlk maçı Madrid’de 2-0 kazanan Barcelona, elde ettiği sonuçla adını finale yazdıran taraf oldu. Jose Mourinho’nun öğrencileri ise Şampiyonlar Ligi’ne veda etti.

Dünkü karşılaşmada Barcelona’nın golünü 54.dakikada Pedro kaydederken, Real Madrid’in golünü ise 64.dakikada Marcelo kaydetti.

18 gün içerisinde 4 kez karşılaşan Barcelona ve Real Madrid, bu 4 karşılaşmanın 2’sinde eşitliği bozamadı. 1 karşılaşmayı Barcelona kazanırken diğer karşılaşmayı da Real Madrid kazandı. Tabi bu 4 karşılaşmada elde edilen sonuçlardan karlı çıkan Barcelona oldu. İspanya Kral Kupası’nı Real Madrid’e kaptıran Barcelona, La Liga maçında berabere kaldığı Real Madrid ile arasındaki 8 puanlık farkı korumasını bildi. Barcelona Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid’e karşı oynadığı 2 karşılaşma sonucunda rakibini saf dışı bırakarak adını finale yazdırmasını bildi.

Sahaya her zamankinden daha hücum ağırlıklı bir kadroyla çıkan Real Madrid, maçı izleyenlere, "Acaba bu kez saldıracaklar mı" dedirtti. Nitekim, sahanın yağmur nedeniyle ağır olmasının etkisiyle Barcelona epeyce pas hatası yaparken, önde basıp ani atak fırsatı yaratmak isteyen Real Madrid aradığı golü bulamadı. Ev sahibi Barcelona 15.dakikadan itibaren sahaya ağırlını koymaya başladı.

Üst üste ataklar yapan Barcelona ilk yarım saatlik dilimin ardından birçok önemli pozisyona girdi. Lİonel Messi bu dakikalarda takımını adeta şaha kaldırdı. Real Madrid kalacisi Iker Casillas sık gelişen Barcelona ataklarında kalesinde adeta devleşti ve Barcelona’ya gol şansı tanımadı. Real Madrid ilk yarıda Barcelona kalesine şut bile atamadı. Brezilyalı yıldız Kaka ‘nın kötü performansına Cristiano Ronaldo’nun etkisiz futbolu da eklenince, Real Madrid ilk yarıda çok sönük bir performans sergiledi. İlk yarı golsüz beraberlikle sonuçlandı.

İkinci yarıya konuk ekip Real Madrid oldukça hızlı başladı. Cristiano Ronaldo’nun geliştirdiği atakta, Ronaldo ceza sahasına hızlıca sokuldu ve müsait durumdaki arkadaşı Higuain’i gördü. Ronaldo’dan gelen pasa bekletmeden vuran Higuain topu ağlara gönderdi. Fakat maçın hakemi Ronaldo’nun faul yaptığını işaret etti ve golü geçerli saymadı.

Ev sahibi Barcelona 54.dakikada aradığı golü buldu. Orta sahada topla buluşan Iniesta, attığı muhteşem pasla Pedro’yu topla buluşturdu. Pedro bu güzel pası geri çevirmedi ve şık vuruşuyla topu Real Madrid ağlarına bıraktı. Bu golün ardından teknik direktör Jose Mourinho, Kaka ve Higuain’i oyundan çıkarırken Mesut Özil ve Adebayor’u oyuna sürdü. Real Madrid karşılaşmanın 64.dakikada bulduğu golle bir anda umutlandı. Di Maria topla ceza sahasına girip sert vurdu ve top direkten döndü. Ancak bu topu da önünde bulan Di Maria, hemen sağındaki Marcelo'ya bıraktı. Marcelo da bekletmeden vuruşunu yaparak Real Madrid’e beraberliği getiren golü kaydetti.

Real Madrid’in bulduğu bu golün ardından Barcelona yeniden sahaya ağırlığını koydu. Çok sık top çevirerek rakibini yoran Barcelona, Real Madrid’e adeta top göstermedi. Oynu rölantiye alan Barcelona’lı futbolcular zaman zaman Real Madridli futbolcuların sert faullerine maruz kaldı. Karşılaşmanın geri kalan süresinde başka gol sesi çıkmayınca Barcelona ilk maçta elde ettiği 2-0’lık galibiyetin avantajıyla Şampiyonlar Ligi’nde finale çıkmayı başardı.

Barcelona Şampiyonlar Ligi finalinde, Schalke 04-Manchester United eşleşmesinin galibiyle oynayacak.

BARCELONA: 1 - REAL MADRİD: 1

Stat: Nou Camp
Hakemler: Frank De Bleeckere, Walter Vromans, Mark Simons (Belçika)
Barcelona: Valdes, Dani Alves, Mascherano, Pique, Puyol (Dk. 90 Abidal), Xavi, Busquets, Iniesta, Pedro (Dk. 90+2 Afellay), Villa (Dk. 74 Keita), Messi
Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Carvalho, Albiol, Marcelo, Diarra, Xabi Alonso, Kaka (Dk. 60 Mesut Özil), Di Maria, Cristiano Ronaldo, Higuain (Dk. 55 Adebayor)
Goller: Dk. 54 Pedro (Barcelona), Dk. 64 Marcelo (Real Madrid)
Sarı Kart: Dk. 82 Pedro (Barcelona) Dk. 13 Carvalho, Dk. 58 Diarra, Dk 69 Xabi Alonso, Dk. 75 Marcelo, Dk 85 Adebayor (Real Madrid)

Barcelona Real Madrid'i eleyerek finale yükseldi