Adanasporla Futbol Engel Tanımaz

Bank Asya 1. Lig’de mücadele eden Adanasporlu futbolcular bu günkü antrenman öncesinde zihinsel engelli öğrencilerle gösteri maçı yaptı.

Bank Asya 1. Lig’de mücadele eden Adanasporlu futbolcular bu günkü antrenman öncesinde zihinsel engelli öğrencilerle gösteri maçı yaptı.

    Hafta sonu deplasmanda karşılaşacağı Akhisar Belediyespor maçının hazırlıklarını sürdüren Adanaspor’da, antrenman öncesinde duygusal anlar yaşandı. Ayas Engelliler Spor ve Sanat Kulübü öğrencileri, futbolcular ile gösteri maçı yaptı.

    Adanaspor Kulübü’nde staj yapan Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Spor Yöneticiliği öğrencileri İmdat Sarmaşık, Tolga Şahin, Fatih Doğan, Yener Özkılıç, Volkan Paksözer, Ramazan Kulaz’ın yürüttüğü ‘Adanasporla Futbol Engel Tanımaz’ projesi kapsamında engelli öğrencilerle maç yapan futbolcular oldukça duygulu anlar yaşadı.

    Zihinsel engelli çocuklar futbolculara yoğun ilgi gösterirken gösteri maçında Fahri ve Recep öğrencilerin takımında oynadı. Karşılaşma beraberlikle sonuçlanırken atılan her gol sonrası öğrencilerin sevinç gösterileri ise herkesi duygulandırdı.

    EYÜP ARIN: PROJE AMACINA ULAŞMIŞTIR

    Adanaspor Teknik Sorumlusu Eyüp Arın ise bu tür projelerin öğrencilerin gelişimi açısından faydalı olduğunu ve spor yapma isteklerinin artacağını söyledi.

    Böyle bir konu gündeme geldiğinde düşünmeden kabul ettiklerini belirten Arın, “Bu çocukları toplum dışına itmektense yeteneklerini ortaya çıkarmak daha iyi olacaktır. Son yıllarda özürlü çocuklarımızın da olimpiyatlarda aldığı başarılar yapılan işlerin doğruluğunu kanıtlıyor.” şeklinde konuştu.

    Ayas Engelliler Spor Kulübü Beden Öğretmeni Hakan Başlama, bu tür organizasyonların öğrencileri mutlu ettiğini belirterek, desteklerinden dolayı Adanaspor yönetici ve oyuncularına teşekkürlerini iletti. Adanaspor’un başarılı file bekçisi Tolgahan Acar, zihinsel engelli miniklerle fotoğraf çektirirken ilgi odağı haline geldi. Öğrencileri kısa sürede olsa mutlu etmenin hazını yaşadıklarını belirten Tolgahan Acar, “Takımla birlikte bu tür organizasyonların içinde olmaktan çok mutluyum. Engelli öğrencilere yardım etmek herkesin görevi. Yüzlerinde gülümsemeyi gördükçe hepimiz seviniyoruz.‘‘ dedi.