Olimpik Gün Koşusu Basın Toplantısı Yapıldı

Köklerini spor platformundan alan bir eğitim projesi olan ve Samsung sponsorluğunda gerçekleştirilen Olimpik Gün Koşusu basın toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi.

Köklerini spor platformundan alan bir eğitim projesi olan ve Samsung sponsorluğunda gerçekleştirilen Olimpik Gün Koşusu basın toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi.

    Spora, olimpizm ruhuna ve olimpiyat oyunlarına her platformda destek vermeyi sürdüren Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) önderliğinde ve Samsung’un ana sponsorluğunda Türkiye olimpizm için koşuyor. Proje ile ilgili basın toplantısı Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener, TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, TMOK Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Porsun ve Samsung Electronics Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Nevra Sezer’in katılımı ile Ataköy Olimpiyat Evi’nde gerçekleştirildi.

    Türk sporu ve ülkemizdeki Olimpik harekete katkı sağlamak amacı ile düzenlenen “Olimpik Gün” koşusu 5 Haziran Pazar günü, Trabzon’dan start alarak eş zamanlı olarak Trabzon, Erzurum, Diyarbakır, Mersin, Ankara, Eskişehir, Bursa, Manisa ve İstanbul illerinde gerçekleşecek.

    Türkiye‘deki olimpik kültür ve bilincin yaygınlaşması amacı ile bu yıl 2010 yılında olduğu gibi Samsung sponsorluğunda düzenlenen “Olimpik Gün” koşusu; Türkiye’de olimpik değerleri (“mükemmellik”, “dostluk”, “saygı”) ve temel olimpik ilkeleri (“ayrımcılığa karşı olmak”, “sürdürülebilirlik”, “insana odaklanmak”, “evrensellik”, “dayanışma”, “spor, eğitim ve kültür ittifakı”) benimsemiş, olimpik harekete inanan kitleler oluşturmak amacı ile düzenleniyor. Koşu Türkiye’deki 9 ilin yanı sıra tüm dünyada 205 ülkede aynı gün gerçekleşecek.

    Olimpik Gün Koşu’nun en önemli parkurlarının başında gelen İstanbul’da Olimpik koşu 5 Haziran Pazar sabahı saat 11.00’de Sultan Ahmet Meydanı’nda başlayacak.

    Basın toplantısında bir konuşma gerçekleştiren Samsung Electronics Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Nevra Sezer Olimpik Gün etkinliğine destekleri konusunda yaptığı açıklamada, “Olimpizm ve Olimpiyat Oyunları her zaman çok özel ve önemli bir yere sahiptir. Samsung Olimpiyat Oyunları’nı ve Olimpizm ile ilgili aktiviteleri bulunduğu tüm ülkelerde desteklemeye çalışıyor. Sadece bir spor aktivitesi değil, aynı zamanda da bir eğitim projesi olan ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenen Olimpik Gün ülkemizde spor kültürünün gelişmesi ve olimpik hareketin hak ettiği değeri kazanması için gerçekleştirilen önemli bir projedir.‘‘ dedi.

    Olimpik Gün Koşusu “Çıkış” Programı şöyle;

    09.30 Trabzon – Ayasofya Kavşağı

    09.40 Erzurum – Çifte Minerali Medrese Önü

    09.50 Diyarbakır - Urfakapı

    10.00 Mersin (İçel) – Barış Parkı Önü

    10.10 Ankara – Anıttepe Koşu Parkuru

    10.20 Eskişehir – Büyükşehir Belediyesi Önü

    10.30 Bursa – Fatih Sultan Mehmet Bulvarı

    10.40 Manisa – Tarihi Sultan Camii Önü

    11.00 İstanbul – Sultanahmet Meydanı.